Son günlerde kamuoyunu meşgul eden Yenice Meslek Yüksekokulu Hukuk Bölümü Öğretim Görevlisi alımı iddialarında adrese teslim kadro konusu ile alakalı bir tepki de Gelecek Partisi İl Başkanı Vahap Özsüer’den geldi.
 
Gündemi meşgul eden iddialar ile ilgili açıklamalarda bulunan Özsüer şu ifadelere yer verdi; Maalesef başarıları ile eğitimi ile gündeme gelmesi gereken Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale kamuoyunda yine adrese teslimi liyakatsız kadro iddiaları ile yer alarak bizleri üzmüştür. Yenice meslek yüksek okulunun öğretim elemanı alımında yaşanan iddiaların ÇOMÜ Üst yönetimi tarafından yanıtlanması ve kamuoyunda şüpheye yer bırakılmaması gereklidir.
 
‘’DEVLETİN DİNİ ADALET YÖNETİCİLERİN DİNİ LİYAKATTIR SÖYLEMİ NERDE KALDI? ''
 
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat’ın göreve atanınca sarf ettiği cümleleri hatırlatan Özsüer açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Rektör hoca atanınca bu güzel cümleleri kurarak Çanakkale kamuoyunu heyecanlandırmış fakat geçen 3 yıllık sürede maalesef buna uygun adımlar atılamamıştır. ÇOMÜ’de kadroların AK Parti çıkması isimler, eski gençlik kolları başkanlarına peşkeş çekildiği kamuoyunun malumudur. Şimdi de Yenice meslek yüksek okulunda ki kadro alımına MHP menşeli isimlerin karıştığı kulaklarımıza gelmiştir. Yani anladığımız kadarı ile ÇOMÜ’de kadrolar cumhur ittifakı ortakları arasında paylaşılmaktadır. Rektör hocanın bu liyakatsızlığa son vermesini ve bu iddialar ile ilgili basın açıklaması yaparak Çanakkale kamuoyunu rahatlatmasını talep ediyoruz. Maalesef Yenice’deki alımda başvuranlar ile yaptığım görüşmede ‘DERS VERME DENEYİ BELGESİ EKSİK’ Diye elenen isimlerin 4-5 yıldır aktif öğretim elemanı olduklarını da tespit ettik. İddialar vahim ve üzücü. Sayın Rektörü ve ÇOMÜ Üst yönetimini bu konuda acilen açıklama yapmaya davet ediyorum” dedi.