Geçtiğimiz hafta ORC araştırma şirketinin yayınladığı ‘Siyasi Eğilimler Araştırması Raporu’nda çıkan sonuçları değerlendiren COMÜ Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cumhur Aslan; ‘’Çanakkale'de herkes AKP için son seçim olduğundan emin bu oy verme davranışını mutlaka etkiler.’’ dedi.
 
Geçtiğimiz hafta Türkiye’de siyasi araştırmalar ve anket çalışmaları yapan ORC araştırma şirketinin yayınladığı ‘Siyasi Eğilimler Araştırması Raporu’ndaki sonuçları gündem olmuştu. Seçim anketini değerlendiren COMÜ Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cumhur Aslan; ‘’Bu burada dursun, Önemli İyi Parti, AKP bittiği zaman önümüzdeki beş yıl içinde Çanakkale'de merkeze oturur. Vekillik, belediye vb. hesapları yapanlara iki notu şimdilik düşeyim; Seçmen için 2010, 2015, 2018 vb. dönemlerde AKP olmamalı eğilimi yüksekti. Artık bugün Çanakkale'de herkes AKP için son seçim olduğundan emin Bu oy verme davranışını mutlaka etkiler. Toplum artık CHP’ye kerhen verdiği desteği "kolayca" çekebilir. Bu seçimde 1+1+1 akp, CHP ve iyi alır. Peki ikinci? MHP seçmeni geçmişte olduğu gibi CHP'ye oy verirse CHP, AKP'ye oy verirse akp ikiyi alır Yazımda detaylı değineceğim ama burada AKP, CHP, MHP ve İyi Parti'nin ikinci sıra adayı çok önemli?’’’ dedi.
  
‘‘Bir simit bir çay devri bitti’’
Artan pahalılığı simit ve çay ile birlikte yapan Prof. Dr. Cumhur Aslan; ‘’’Geliyor gelmekte olan, İki simit 8 TL, Çay şu an 2.5 ama haftaya Golfte 4,5, Şakirde 6-7 TL olur. Bir simit bir çay devri bitti. Seneye ekmek fiyatları da muhtemel 6 TL olur. Üstelik hala bugünler çok iyi günler, Önce alamayacağız, sonra bulamayacağız. Biliyorum bu size abartılı geliyor. AKP’nin en büyük iyiliği herkese gerçeğin ağır yüzünü yaşatıyor.’’ şeklinde ifade etti.
  
İbrahim Akın KAZANCI