Güreş öncesinde Yağlı güreşler için kortej düzenlendi. Kepez Limanı Balıkçılar Derneği önünden başlayan kortej yürüyüşünde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeni ile 100 metre uzunluğunda Türk Bayrağı açıldı. Mehter takımı’ nın marşları ile başlayan kortej yürüyüşüne Kepez Spor’un çeşitli branşlarındaki sporcuları, Kepez’liler ile Kepez Belediyesi Başkanı Birol Arslan, Kepez Güreşleri Ağası Lokman Eviş başta olmak üzere yağlı güreşlere davetli bir çok güreş ağası ve davetliler katıldı. Kortej yürüyüşü Kepez Belediyesi Ahmet Taşçı Güreş alanında son buldu. Gürel alanında ilk olarak mehter takımı mini konser verdi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeni ile Kepez Belediyesi Atletizim Takımı tarafından gerçekleştirilen 19 kilomerte, 19 metrelik koşularının startını Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan verdi. Kepez Belediyesi 52. Yağlı Pehlivan Güreşleri “Güreş Duası” ‘nın okunması ile başladı.
 
Baş altı kategorilerinde çok sayıda pehlivan birinci olabilmek için güreşti
Kepez Belediyesi 52. Yağlı Pehlivan güreşlerinde  21 Başpehlivan kol bağladı. Minik boy, Teşvik boy, Tozkoparan, Deste boy, Küçük orta boy, Büyük orta boy, Baş altı kategorilerinde çok sayıda pehlivan birinci olabilmek için güreşti. Güreşlerde konuşma yapan Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan  “Çok önemli olan bu günde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında tüm katılımcılarımızı Kepezde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bugün  çok anlamlı bir gün. Bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün bundan tam 103 yıl önce 19 Mayıs 1919 Samsuna çıktığı anlamlı gün. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Kongreler yaparak Türkiye Büyük Millet Meclisini açtı. Meclisi açtıktan sonra Kurtuluş savaşını yapan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları düşmanları vatan toprağından kovdu ve bizlere Çağdaş Türkiye Cumhuriyetini kurarak bizlere emanet etti. Çanakkale’de Kepez’de ben ve arkadaşlarım Kepez’de Atasının izinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu günde 52.’sini düzenlediğimiz Yağlı Pehlivan Güreşlerimizi gerçekleştiriyoruz. Geleneksel Kepez Yağlı Pehlivan Güreşlerini ben daha çocukken dedelerimiz destek olmadan, sponsor olmadan başlattılar ve gerçekleştirdiler. Buradan Kepez Yağlı Pehlivan Güreşlerini başlatanlara buradan teşekkür ediyorum. Tüm pehlivanlarımıza başarılar diliyorum” dedi. Kepez 52. Yağlı Pehlivan Güreşleri Ağası Eviş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Lokman Eviş’ te yaptığı konuşmada “ Bu anlamlı ve özel günde bizleri yalnız bırakmayan tüm güreş ağalarımıza ve davetlilerimize teşekkür ederiz.
 
BAŞPEHLİVAN ORHAN OKULU OLDU
52. Kepez Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşlerinde başta ağaları ağası olan Seyfettin sevim olmak üzere ağa arkadaşlarımız ve davetlilerimize teşekkür ediyoruz.“ dedi. Kepez 52. Yağlı güreşlerinde Başaltını M.Alpaslan Temizce, Büyük ortayı ise Suat Süren kazandı. Çanakkale Kepez Belediyesi’nin düzenlediği 52. Kepez Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde finalde rakibi Hüseyin Gümüşalan’ı yenen Orhan Okulu Baş Boy 1.‘si oldu. Başpehlivan güreşlerinde 2. Hüseyin Gümüşalan üçüncülüğü ise Hasan Cengiz ve Recep Kara aldı.
 
Gülçin AKIN