19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Çanakkale de yürüyüş düzenleyen Çanakkale Cumhuriyet Halk Partisi İl  Gençlik Kolları, gençlik yürüyüşünden sonra bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını CHP Gençlik Kolları Başkanı Tuğberk Güzel yaptı.

Basın açıklamasında 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın direniş ve özgürlükçü ruhu tekrar canlandırdığını vurgulayan CHP Gençlik Kolları Başkan Tuğberk Güzel şu ifadeleri kullandı: ‘’Bursa nutkundan görev alan kardeşlerim hoş geldiniz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun. 19 Mayıs, biat edenlerin değil, başkaldıranların bayramıdır. 19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş başlangıcıdır. Bize yıllarca Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü unutturmaya çalıştılar, Cumhuriyetin kuruluş felsefesini unutturmaya çalıştılar. Unutmayacağız! Çünkü Atatürk’ü unutursak biat ederiz. Unutursak emperyalizmin kölesi oluruz. ‘’ ifadelerini kullandı. Konuşmasında Atatürk’ün sözlerine de yer veren CHP Gençlik Kolları Başkanı Tuğberk şu ifadelerle devam etti: ’’ “Saltanat Ve Hilâfet Mevkiini İşgal Eden Vahdettin, Mütereddi, Şahsını Ve Yalnız Güzel açıklamalarına Tahtını Temin Edebileceğini Tahayyül Ettiği Yeni Tedbirler Araştırmakta. Damat Ferit Paşa’nın Riyasetindeki Kabine; Âciz, Haysiyetsiz, Cebîn, Yalnız Padişahın İradesine Tâbi ve Onunla Beraber Şahıslarını Vikaye Edebilecek Herhangi Bir Vaziyete Razı...Söylemini Gerçekleştiren Atatürk Bu Direnişin Halkın Olduğunu Vurguluyor. Yoldaşlar, 19 Mayıs direniştir, 19 Mayıs halkın bayramıdır, 19 Mayıs Bağımsızlıktır, 19 Mayıs Emperyalizme ve mandacılığa başkaldırıdır. Biz bu ülkenin sorunlarını biliyoruz. Bu ülkede hayali sömürülen gençler var. Bu ülkede genç işsizlik gerçeği var. Bu ülkede attığı bir twet yüzünden sabaha karşı polisler tarafından gözaltına alınan gençler var. Bu ülkede atanamayan gençler var. Bu ülkede Cemaat yurdunda kaldığı için intihar eden gençler var. Bu ülkede geçim sıkıntısı yaşayan gençler ve bunları umursamayarak dalga geçen bir iktidar var! Atatürk’ün yedi düvele meydan okuduğu bu topraklarda söz veriyoruz! İlk seçimde iktidara gelip tüm bu sorunları genç arkadaşlarımızla, yoldaşlarımızla ortadan kaldıracağız. Aydınlık, Yaşanacak, Tam Bağımsız ve gerçekten demokratik Türkiye’yi inşa edeceğiz. Bugün burada Cumhuriyete sahip çıkmak, Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çıkmak, yasaklanan bayramlarımıza sahip çıkmak büyük gururdur. Bu meydanda söz veriyoruz boyun eğmeyeceğiz. Atatürk’ü, Cumhuriyeti unutturmaya kalkanlara boyun eğmeyeceğiz’’ ifadelerini kullandı.Basın açıklamasından sonra otobüslerle Ankara’ya doğru yola çıkan  Çanakkale CHP Gençlik Kolları 19 Mayıs Gençlik Yürüyüşüne Katılım Sağladı 
 
Çanakkaleli Gençler Atasının Huzurunda         
 
Mahşeri kalabalıkta Çanakkale’nin gençleri de yerini aldı. Atasının huzuruna çıktı.19 Mayıs dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisinin Gençlik Kolları Ankara’da Gençlik yürüyüşü düzenledi. Bu yürüyüşte ülkenin her yerinden gençler katılarak Atasına karşı görevini yerine getirdi. Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Gençlik Kolları da bu yürüyüşte yerini aldı. Ankara güven parktan başlayan gençlik yürüyüşünün en önünde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yerini aldı. Yürüyüşte Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Gençlik Kolları da katılım sağladı. Yoğun ilgi ve yüksek katılım sağlayan gençler sloganlar eşliğinde yürüyüşe başladı. Yürüyüş esnasında gençlere yoğun ilgi  gösteren Ankara halkı yürüyüşe de katılım sağladı. Mahşer yerini aratmayan yürüyüşün bitiş noktası Anıtkabir oldu. Yoğun güvenlik önlemleri ve polis eşliğinde Anıtkabir’e, Atasının huzuruna çıkan gençler Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı konuşmadan sonra etkinliğe son verildi.
 
Gülçin Akın