Çan İlçe Başkanı Halil Turhan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne olan 4 günlük program çerçevesinde KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Fatih Zorlu Töre'yi makamında ziyaret etti. Karşılıklı hediyeleşmenin ardından, fotoğraflar çekildi. Ziyarette, Kıbrıs Milletvekilleri Alişan Şan, Hasan Küçük, MHP Çanakkale İl Başkan Yardımcısı Barış Aksoy, Cumhuriyet Meclisi Genel Sekretesi ve diğer bürokratlar hazır bulundu.

Başkan Turhan, Meclis Başkanı Töre'ye başarı dileklerini ileterek, "Bir Ülkücü dava adamını, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı olarak görmek bir hayalin gerçekleşmesidir, çok mutluyuz. Sayın Meclis Başkanımızın her daim yanındayız" dedi. Ayrıca Turhan, Töre'yi Çanakkale'ye de davet etti.

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Fatin Zorlu Töre, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve KKTC  Devleti ayrılmaz bir bütündür, bizi kimse ayıramayacak, Yüce Türk Milleti Kıbrıs davasını asla yarı yolda bırakmayacak" diyerek, Türkiye 'ye,Çanakkale'ye ve Çan'a selamlarını iletti. 

Ziyaret kapsamında Turhan, 2012 yılında hayatını kaybeden eski Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın mezarı ile Eski Türkiye Başbakan Yardımcısı Başbuğ Alparslan Türkeş'in doğduğu evi ziyaret etti. 
 


Kaynak: Haber Merkezi