Bir süre önce GESTAŞ’ın deniz ulaşım ücretlerine yaptığı zam tepkilere neden olmuş. Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Örgütü GESTAŞ zamlarının geri çekilmesi için imza kampanyası başlatmıştı. Bugün Çanakkale Valiliği önüne gelen Cumhuriyet Halk Partililer kampanyada toplanan 2 bin imzayı Çanakkale valiliğine sundu.

mzaları Çanakkale valiliğine sunmadan önce basın mensuplarına açıklama yapan CHP İl Başkan Vekili Orhan Orhan “ bugün burada GESTAŞ’ın yapmış olduğu zamları protesto etmek, zamların geri alınması için Çanakkale merkez ve Çanakkale’ye bağlı ilçelerde ve adalarda yaşayan vatandaşlarımızın talepleri ile onlar adına topladığımız imzaları Çanakkale Valiliğine iletiyoruz. GESTAŞ zamlarının geri alınma talebinde bulunuyoruz. Daha önce GESTAŞ zamları ile ilgili bir basın açıklaması yapmıştık. İzmir’de ve İstanbul’da aynı mesafedeki yerlerin GESTAŞ tarafından yaklaşık 3 katına yolcu ve araç taşındığını biliyoruz. Bu Çanakkale halkına yapılan bir haksızlıktır. Eğer 3 Kilometrelik deniz yolunu için İzmir’ de 35 TL taşıma ücreti alınırken  Çanakkale’de GESTAŞ aynı mesafedeki deniz taşımacılığını 120 TL’ye taşıyorsa burada bir haksızlık var demektir. Bu haksızlığı önlemek ve gidermek için ilçe yöneticilerimiz ile direk irtibat içerisinde bu konuyu istişare ederek onlarında GESTAŞ zamlarının geri alınmasını talep etmeleri doğrultusunda GESTAŞ zamlarının geri alınması ile ilgili 2 bin  imza topladık. Bu imzalarımızı Çanakkale valiline vererek GESTAŞ deniz Ulaşım Zamlarının geri alınmasını talep edeceğiz.” dedi. 

Çanakkale il Başkan vekili Orhan Orhan, CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte, CHP İl genel Meclisi Grup Başkanvekili Avukat Güneş Pehlivan ve CHP’liler açıklamasının ardından kampanyada toplanan imzaları Çanakkale Valiliğine sundu.


Kaynak: Haber Merkezi