Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 21 Bölge Merkezli ASKOM Organizasyon Şemasında 17’nci bölge içinde yer alan Güney Marmara İlleri “2022 Yılı 1. Bölgesel Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM)" toplantısı Vali İlhami Aktaş’ın katılımı ile gerçekleştirildi.
 
Toplantıya; Verimlilik ve Kalite Uygulamaları Daire Başkanı Suat Çoban, Kamu Hastaneleri Genel Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. İlkay Güler, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Akdur, Çanakkale İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, Bursa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Balıkesir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin, Yalova İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Eray, il sağlık müdürlüklerinin idarecileri, acil sağlık hizmeti veren tüm kamu, özel ve üniversite hastanelerinin yöneticileri katıldı.
 
2022 Yılı 1. Bölgesel Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyon toplantısı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Toplantıda; Kamu Hastaneleri Genel Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. İlkay Güler, Bursa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Fevzi Yavuzyılmaz ve Çanakkale İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk tarafından birer konuşma yapıldı. Yapılan konuşmaların ardından Çanakkale tanıtım filmi izlendi ve Çanakkale Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Huriye Ünal tarafından Güney Marmara Bölgesi illerinin Acil Sağlık Hizmetleri çalışmaları hakkında bilgilendirme yapıldı.
 
Toplantıda, 2021 yılı ve 2022 yılı ilk üç aylık verilerinin sunum eşliğinde karşılaştırılarak, sunulan acil sağlık hizmetlerinin verimliği, sağlık tesisleri ve iller arası hasta sevklerinin koordinasyonu, hastane acillerine yapılan müracaat sayıları, acil vaka müdahale istatistikleri ve acil sağlık hizmetleri ile ilgili öneri ve şikayetleri değerlendirildi. 2022 Yılı 1. Bölgesel Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyon toplantısı görüş ve önerilerin ardından son buldu.
 
Haber Merkezi