19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Turgut Reis Ortaokulu “İstiklal Uğruna ” adlı Tiyatro Gösterisi sunmaya hazırlanıyor. Abdülkadir Katra ve Turgut Reis Ortaokulu öğrencilerinin rol alacağı tiyatro 18 Mayıs 2022, Çarşamba saat 19:30 Çanakkale Terzioğlu Öğrenci Yurdu Tiyatro Salonunda sahnelenecek. Gerçekleşecek tiyatronun Proje Koordinatörü olan Turgut Reis Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Özlem Akı ''‘’Şanlı tarihlerini öğrettiğim için öğretmenleri olarak büyük onur duyuyorum’’
 
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Turgut Reis Ortaokulu İstiklal Uğruna” adlı Tiyatro Gösterisi sunmaya hazırlanıyor. Abdülkadir Katra ve Turgut Reis Ortaokulu öğrencilerinin oynayacağı tiyatro 18 Mayıs 2022, Çarşamba saat 19:30 Çanakkale Terzioğlu Öğrenci Yurdu Tiyatro Salonunda sahnelenecek.17 Burada AVM’nin arkasındaki öğrenci yurdunda gerçekleşecek tiyatro merakla bekleniyor.
 
‘’Sizleri de aramızda görmekten büyük mutluluk duyarız.’’
Gerçekleşecek tiyatronun Proje Koordinatörü olan Turgut Reis Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Özlem Akı yaptığımı açıklama metninde; ‘’ 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı Valilik Programı etkinlikleri kapsamında, okulumuzun 6. ve 7. Sınıflarından oluşan 30 (otuz) öğrencisi ile birlikte, bir tiyatro gösterisi sunacağız. Tiyatromuz Çanakkale Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Abdülkadir Katra (Çanakkale Sanat Tiyatrosu) işbirliği ve sponsorluğu ile sunulacaktır. Okul koordinatörlüğünü üstlendiğim bu oyunun yazarı, yönetmeni ve aynı zamanda başrol oyuncusu Abdülkadir Katra’dır. Oyunumuzun adı “İSTİKLAL UĞRUNA”dır ve “1915 Çanakkale Savaşları” temalı bir oyundur. Farklı yıllarda “1915 Şehitleri, Çanakkale Destanı, Anafartalar Zaferi, Anafartalar Destanı..” gibi isimlerle yüzlerce öğrencim ile birlikte bu gösteriyi birçok kez yaptık ve aynı oyun ile daha önce Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplam Kalite Yönetimi Ödülleri kapsamında “Yılın En İyi Ekibi” kategorisinde “Çanakkale İl Birincisi” seçildik. Bu yıl da büyük bir gurur ve gözyaşlarıyla izlenecek, ayakta alkışlanacak oyunumuzda sizleri de aramızda görmekten büyük mutluluk duyarız.’’ dedi.
 
‘’Şanlı tarihlerini öğrettiğim için öğretmenleri olarak büyük onur duyuyorum’’
 
Özlem Akı; ‘’“Toprağın altında olanların, üzerinde yaşayanlardan daha fazla olduğu bu şanlı topraklarda, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve kahraman silah arkadaşlarını bilen, şanlı tarihimizi öğrenerek büyüyen evlatlar yetiştirmenin bir vatan borcu olduğuna inanan bir Cumhuriyet öğretmenim. Onlar büyüyecek ve bu topraklarda ileride birer öğretmen, avukat, vali veya üst kademe kamu yöneticisi olacaklardır. Ülkemizdeki tüm evlatların ama özellikle Çanakkaleli evlatlarımızın Çanakkale Savaşlarını, nedenlerini, sonuçlarını, dünya tarihine imza atan şanlı tarihlerini, Atatürk’ün stratejik üstün liderlik özelliklerini bilerek büyümeleri, ileride onların gerçek birer vatansever olmalarını sağlayacaktır. Tiyatromuzda görevli öğrencilerimize yaklaşık bir (1) yıldır gönüllü olarak destek olan, öğrencilerime her hafta hiçbir aksama olmadan tiyatro ve drama eğitimlerini ücretsiz olarak veren oyunun yazarı ve yönetmeni olan Sayın Katra’ya hem kendim, hem öğrencilerim hem de velilerim adına çok teşekkür ederim. Daha önceki gösterilerimizde olduğu gibi, bu gösterimizde de hiçbir ücret talep etmeden yanımızda olmuştur. Aynı zamanda öğrencilerimizin kostüm ve diğer masraflarını üstlenen Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne de teşekkürlerimizi saygıyla sunuyoruz. Bu oyun Turgut Reis Ortaokulu öğrencilerinin, değerli velilerinin, destek olan kıymetli sponsorlarımızın ve okul idaremizin başarısıdır. Kendilerine gönülden teşekkür ediyorum. Böyle anlamlı bir gösteriyi öğrencilerime yaptırdığım ve şanlı tarihlerini öğrettiğim için öğretmenleri olarak büyük onur duyuyorum. Bu vatan onlara emanet. Atatürk’ün de dediği gibi “Onlar bu memleketin birer gülü, yıldızı ve aydınlığıdır. Memleketimizi aydınlığa boğacak olanlar onlardır”. Bu nedenle onları önemsemeli ve doğru yolda eğitmeliyiz.18 Mayıs 2022 tarihinde saat 19:30’da Çanakkale Terzioğlu Öğrenci yurdu içindeki tiyatro salonunda gerçekleşecek olan gösterimizde sizleri aramızda görmekten hem ben hem yaklaşık bir yıldır emek veren kendileri küçük, ama koca yürekli öğrencilerim olarak onur duyarız. Sizleri oyunumuza bekliyoruz. Görüşmek dileğiyle’’ ifadeleri yer aldı.
  
İbrahim Akın KAZANCI