Lapseki Belediye Başkanımız Eyüp Yılmaz Bosna Hersek’in Visoko ve Kakanj şehirlerinden gelen 26 kişilik Şehit ve Gazi Aileleriyle kahvaltı programında bir araya geldi.

Lapseki’de gerçekleşen etkinlikte Şehit ve Gazi Ailelerine seslenen Başkanımız Eyüp Yılmaz “ Öncelikle Türkiye’ye ve Lapseki’ye hoş geldiniz. Sizleri burada ağırlamaktan mutlu
olduğumuzu özellikle belirtmek isterim. Daha öncede Bosna Hersek’ten gelen arkadaşlarımızı Lapseki’de ağırlamıştık. Biz Bosna Hersek’i ve Bosna Herseklileri çok seviyoruz. Sizleri kardeş olarak kabul ediyoruz. Şehit ve Gazi yakınları olmanız bizleri daha da çok mutlu ediyor. Pandemi süreci nedeniyle ilişkilerimiz kesildi. Bundan sonraki süreçte bizlerde geleceğiz ve daha önceki yıllarda olduğu gibi ilişkilerimizi daha da güçlendireceğiz. Lapseki Belediyesi olarak daha önceki yıllarda Bosna Hersek’in Zenica şehrine bağlı Pehare köyünde iftar yemeği verdik. Burada olmanızdan son derece memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Bosna Hersek Şehit ve Gazi Ailelerinin kurduğu Altınzambak Derneği adına Belediye Başkanımız Eyüp Yılmaz’a tarihi kitap armağan edildi. Boşnak çevirmenler tarafından aktarılan bilgide Altınzambak Bosna Savaşında kahraman askerlere verilen madalyanın adı olduğu ifade edildi. Başkanımız Eyüp Yılmaz daha sonra 26 kişilik kafileye Lapseki Belediyesi adına hediye takdiminde bulundu. Hep birlikte çekilen hatıra fotoğrafımın ardından kafile Şehitler Abidesine hareket etti.

Haber Merkezi