Çanakkale Boğazında olta ile avlanan 10 kilogram ağırlığındaki mercan balığı görenler hayrete düştü. Amatör balıkçı Dinçer Açıkgöz, teknesi ile balık avına çıktı. Nara burnu yakınlarında Dinçer Açıkgöz’ün ilk atışında oltasına 10 kiloluk dev mercan balığı takıldı. Oltasının gerilmesi ile büyük bir balık yakaladığını anlayan Dinçer Açıkgöz hemen teknedeki diğer arkadaşlarından yardım istedi. Dinçer ve diğer balıkçı arkadaşları 10 kiloluk dev mercan balığını sudan tekneye çıkardı. Dev mercan balığını Nadir Balıkçılık’a satan Dinçer Açıkgöz’ün tuttuğu mercan balığının kilosu ise 70 ile 80 liradan satılıyor.
Sabah 5 civarlarında denize çıktıklarını söyleyen Dinçer Açıkgöz, oltasına ilk gelen balığın boğazda nadir boyutta görülen mercan balığı olduğunu belirterek,“Bu boyutta nadiren yakalanıyor. İlk başta görünce bizde bayağı heyecanlandık. Kolayda olmadı. Çekerken bizi epeyce zorladı. 15 dakikalık bir süreçten sonra teknemize almamız nasip oldu. Keyifliydi. Heyecanlıydı. Denizlerimizde bu balığı görmek ayriyeten sevindirici. Diğer bütün balıkçı arkadaşlara da şans diliyorum. İnşallah herkese nasip olur” dedi.
Nadir Balıkçılık sahibi Volkan Kaşıkçı ise, “Dinçer arkadaşımız bugün böyle bir mercan yakalamış. 10 kilo civarı geldi. Kilosu 70 ile 80 lira civarında gidiyor. En son bu balığı 8-9 yıl önce tezgahlarımızda görebildik. Bu boyda nadir bulunan bir balık. Vatandaşların ilgisi büyük. Tüketim olarak vatandaşı zorlayan bir balık. Restoranlarda tercih edilecek. Bugünlük tezgahımızı süslüyor. Bu balık böylece 700 ile 800 lira civarında satılır” diye konuştu.


Kaynak: İHA