Çanakkale’nin Bozcaada ilçesinde yaşayan ünlü gazeteci yazar Prof. Dr.  Haluk Şahin bir telefon ile arandığını ve arayanların kayıp kimliğim bir dolandırıcının üzerinden çıktığını söyleyerek dolandırmaya çalıştıklarını ifade etti. Şahin vatandaşları uyardı; ‘’ Aman dikkat! Asıl arayanlar dolandırıcı’’ dedi.
 
Çanakkale'de Bozcaada ilçesinde yaşayan ünlü gazeteci yazar Prof. Dr.  Haluk Şahin bir telefon ile arandığını ve arayanların kayıp kimliğim bir dolandırıcının üzerinden çıktığını söyleyerek dolandırmaya çalıştıklarını ifade etti. Şahin vatandaşları uyardı; ‘’ Aman dikkat! Asıl arayanlar dolandırıcı’’ dedi. Sosyal medyasından değerlendirmeler yapan Şahin; ‘’Kültürel anlamda kimlik krizi süredursun, bir de dolandırıcıların ürettiği kimlik krizi var. Dün de benim kapımı, pardon telefonumu çaldırdılar. Efendim, Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü’den arıyorlarmış, kayıp kimliğim bir dolandırıcının üzerinden çıkmış. Adım soyadım, baba adım gibi birtakım bilgileri aktardı. Bunlar benim 9 yıl süreyle Türkiye’nin gelmiş geçmiş en başarılı soruşturmacı haber programı Arena’nın editörlüğünü yaptığımı herhalde bilmiyorlar. Merak edip ben de sorular sordum. Polis memuru Ömer olduğunu söyledi, bir yaka numarası verdi, kimliğim bir dolandırıcının malları arasından çıkmış kullanmasınlar diye derhal iptal ettirmek üzere seri numarasını istiyorlarmış.’’ dedi.
 
‘’Beni resmî telefondan aramalarını söyledim aramadılar’’
 
Aynı yöntemle çok kez bu olayı yaptıklarını ifade eden  Şahin; ‘’Kimliğiniz dolandırıcıların eline geçti numarasını sık sık yapıyorlarmış.’’ Haluk Şahin; ‘’Böylece ne öğrenmek istediklerini söylemiş oldu; kayıp kimliğim olmadığını söyledim. Hayır, olmalıydı, onu derhal iptal ettirmek gerekiyordu! Bu arada iki farklı numaradan dolandırıcı olduğunu iddia ettikleri kadınların fotoğraflarını whatsaptan gönderdiler. Daha sonra benim ve eşimin sosyal medyadan alınmış resimlerini de. Dijital Çağ’a ayak uydurmuşlar. Beni resmî telefondan aramalarını söyledim. Aramadılar ama 0527 ile başlayan bir numara verdiler. Google’dan bakıp numaranın doğru resmî numara olduğunu saptadım. Kendilerine istedikleri bilgiyi yarın karakolda bizzat vereceğimi söyleyip kapattım. Hemen resmî numarayı aradım, ihbarda bulunacaktım, 10 kez aradım kimse yanıt vermedi. Demek ona güveniyorlarmış. Kişisel sorgulama ile tahmin ettiklerimi doğrulattım, öyle bir polis memuru yoktu, öbür numaralar şüpheliydi, gönderdikleri fotoğrafları silmişlerdi. Kimliğiniz dolandırıcıların eline geçti numarasını sık sık yapıyorlarmış. Aman dikkat! Asıl arayanlar dolandırıcı. Gidip suç duyurusunda bulunacağım.’’ diye ifade etti.
 
 
İbrahim Akın KAZANCI