Çanakkale Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği encümen üyeliğine İl Genel Meclisi Üyeleri Ak Partili Şener Akçay ile Tülay Ömercioğlu ve Akçapınar Köyü Muhtarı Ömer Kaya ile Kızılkeçili Köyü Muhtarı Ahmet Kaptan seçildi.

Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği 2022 Yılı Mayıs Ayı Toplantısı, Birlik Başkanı Abdullah Köklü başkanlığında,  İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder,
merkez il genel meclis üyeleri, merkez mahalle ve köy muhtarlarının katılımıyla, Çanakkale İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından birlik işlerinin görüşülmesi ile başlanıldı. Programların ve bütçelerin oy birliği ile kabul edilmesinden sonra birlik encümen üyelerinin seçimine geçildi.

İl Genel Meclisi üyelerinden Ak Partili Şener Akçay ile Tülay Ömercioğlu ile CHP’li Ömer Ar; Muhtarlardan ise Akçapınar Köyü Muhtarı Ömer Kaya, Kızılkeçili Köyü Muhtarı Ahmet Kaptan ve Erenköy Muhtarı Bülent Bayat seçimde aday oldular. Sandıktan Şener Akçay’a 47, Tülay Ömercioğlu’na 41, Ömer Ar’a 10 oy çıktı. Muhtarlardan Ömer Kaya 33 oy alırken, Ahmet Kaptan için 28, Bülent Bayat için de 26 oy kullanıldı. Bu sonuçlara göre; İl Genel Meclisi Üyelerinden Şener Akçay ile Tülay Ömercioğlu; Muhtarlardan Ömer Kaya ve Ahmet Kaptan, Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen Üyeliğine seçilen isimler oldular.

Gülçin AKIN