Bayramiç Ziraat Odası tarafından konuyla ilgili yapılan bilgilendirmede, 3. Uluslararası Beslenme Araştırmaları Konferansı’nda Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsünden Dr. Yasin Özdemir tarafından ‘Artisan Peynirleri, Bayramiç Peyniri ve İçerdikleri Probiyotikler’ başlıklı online sözlü bildiri sunulacağı aktarıldı.Dr. Yasin Özdemir’in yüz yıldır bölgenin en değerli kahvaltı ürünlerinden olan ve geleneksel tarif ve yönteminden hiç vazgeçilmeyen Bayramiç Peyniri üzerine hazırladığı çalışma; dünya çapında üretilen artisan peynir örnekleri ve bir artisan peynir örneği olarak Bayramiç peynirinden bahsetmek ve bu peynirlerde bulunan probiyotik bakteriler hakkında bilgi vermeyi amaçlıyor.
 
Gülçin AKIN