Çanakkale Belediyesi Mayıs ayı belediye meclis toplantısında gümde dışı olan Taksi meselesini gündeme getiren MHP Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Evren Yalçın; Parti olarak ne Şoförler Odası ne de belediye ile bu konuda bir görüşme yapmadıklarını ifade ederek; ''Enayi yerine konmayı kabul edemiyorum, hazmedemiyorum''dedi.
 
MHP Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Evren Yalçın değerlendirme konuşmalarının çok uzadığını ifade ederek sözlerine başladı. Yalçın konuşmasında “Türkiye’nin sorunlarını ve güzelliklerini Çanakkale Belediye Meclisinde aktaran Belediye Meclisi üyelerine teşekkür ediyorum. Keşke milletvekili olsalardı. Burada ciddi zaman kaybı yaşıyoruz. Ülke gelenindeki olayların Çanakkale Belediye Meclisinde tartışılmasını çok anlamlı bulmuyorum” dedi.
 
Yalçın konuşmasının devamında Şubat 2022’de Belediye Meclisi toplantısında görüşülen 100 adet taksi plakasının kiraya verilmesi ile ilgili ihale yetkisinin istendiğin hatırlatarak “ Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak taksi plaka ihtiyacının neye dayanarak verildiğini sormuştuk. Çanakkale Belediyesi ulaşım Hizmetleri Müdürü’de,  manuel gözlem modu ile  bu ihtiyacı tespit ettiklerini ve uygun yerlere de taksi durakları yapmak kaydı ile taksi plakalarının ihale edilmesi gerektiğini ifade etmişti. 52 taksi plakasına ihtiyaç vardı ama Çanakkale Belediyesinden 100 taksi plakasının ihalesi için yetki istenmişti. Bizde, yangından mal mı kaçırıldığını sormuştuk çünkü belediye meclisi o gün son toplantısını yapmıyordu.  Daha sonraki meclislerde taksi plakası ihalesi için tekrar yetki istenebilirdi. Bunun üzerine Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan bu konuda bize “ evet haklısınız 52 tane taksi plakasının ihale edilmesi yetkisini verelim. Ancak şoförler odası yetkilileri ve siyasi parti temsilcileri ile birlikte bir toplantı yapmadan da bu taksi plakaları ihale etmeyelim “ demişti. Bugün Çanakkale Belediyesi instagram hesabından “ Taksi T plaka ihalesi için başvuru toplandığı haberi çıktı. Belediye adresine baktım belediye ihale duyurularında böyle bir ihale duyurusu göremedim. Çanakkale Belediyesi’nin sadece instagram hesabında böyle bir bilgi paylaşılmış. Herhangi bir siyasi parti temsilcisi ile de yani en azından Miliyetçi Hareket Partisi ile  herhangi bir görüşmeye katılmadık. Parti olarak ne Şoförler Odası nede belediye ile bu konuda bir görüşme yapmadık. Bunun üzerine ben MHP Çanakkale Belediyesi Grup Başkanvekili olarak ben yenilmeyi kabul ederim, dayak yemeği de kabul ederim ama enayi yerine konmayı kabul edemiyorum, hazmedemiyorum.
 
“KANDIRILMAK, ENAYİ YERİNE KONMAK GERÇEKTEN ÇOK IZDIRAP VERİCİ”
 
Yalçın konuşmasının devamında “ O ayki toplantıda taksi plakası ile ilgili ihale yetkisi verilmiş ona itiraz etmiyorum. Ama hangi ihale metodu ile ilgili başvuru toplanıyor. İhale tarihimi var başvuru toplanıyor. Bu ihale için başvuru ilanı belediyenin instagram hesabında nasıl yayınlanıyor. Tabi benim için burada en önemli konu kandırılmak, enayi yerine konmak gerçekten çok ızdırap verici. Bu benim için adeta bir savaş ilanı “ dedi. Bunun üzerine CHP grup başkanvekili Erdal Gezen söze girerek “ Barışın kentinde savaş ilan ediyorum dedin uslup hoş olmadı” dedi. Bunun üzerine tartışma başladı. MHP’li Yalçın “ o zaman Çanakkale Belediyesi Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın sözünü dinlemiyor. “ dedi. Bunun üzerine CHP’li Gezen “ başkanın yokluğunda söylem tarzınız, haklı olabileceğiniz durumlar olsa dahi hoş değil. Başkanımız haziran ayın meclisinde meclisine başkanlık edecek bu konunun başkan yönetimindeki belediye meclisinde uygun olacaktır” dedi MHP’li Yalçın ise “18’inde ihale edildikten sonra zaten yapacak bir şey kalmayacak. Başkan Haziran’da gelse de zaten ihale yapılmış olacak.”dedi.
 
İbrahim Akın KAZANCI