Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Çanakkale Devlet Hastanesi’nde çalışan personeli olası bir afet ve acil duruma hazırlamak, bilinçlendirmek ve ekip çalışmasının bilincini pekiştirmek amacıyla yapılan yangın ve tahliye tatbikatı, hastane yöneticilerinin ve çok sayıda personelin katılımıyla başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.
Çanakkale Devlet Hastanesi Sivil Savunma Biriminin organize ettiği ve gerçeği aratmayan tatbikata itfaiye, AFAD ve UMKE ekipleri de destek verdi.
Sivil savunma birimi tarafından hazırlanan senaryo gereği Çanakkale Devlet Hastanesi eski hizmet binasında çıkan yangında 'Kırmızı Kod' alarmı verildi. Hastane; itfaiye, kurtarma ve emniyet kılavuz servislerinin olaya müdahalesi ve tahliyesi itfaiye, UMKE ve AFAD görevli personelleri gelene kadar devam etti. Ekipler tarafından hastane bahçesinde kurulan çadırlara çeşitli sevk, tahliye ve kurtarma yöntemleri kullanılarak ilk müdahaleleri yapılmak üzere personellerin binadan tahliyesi yapılarak, hastane ek bina ve yeni binadaki servislere sevk edildi. Başarılı bir şekilde son bulan tatbikatın ardından hastane personeli acil durumlarda daha bilinçli hale getirildi.


Kaynak: İHA