Alanında uzman ve lider kişilerin aktarımıyla ilk gün; rüzgar teknolojileri, enerji sektöründe dijitalleşme ve veri, sürdürülebilir stratejiler, rüzgar enerji santralleri yatırım süreçleri konuları konuşulacak. Emrah Safa Gürkan’ın konuk konuşmacı olarak katılacağı etkinliğin ilk günü Adamlar konseri ile son bulacak. İkinci gün ise insan kaynaklarının dönüşümü ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın Yenilenebilir Enerji İstihdam Piyasası Analizi Raporu Sunumu yapılacak.
 
Enerjisa Üretim Rüzgar Günü etkinlileri 10 Mayıs Salı günü saat 10.00’da açılış konuşmaları ile başlayacak. 10.30-12.00 arasında ise Enerjisa Üretim İşletme ve Teknik Genel Müdür Yardımcısı Emre Erdoğan, Enercon Genel Müdürü Arif Günyar, Nordex Genel Müdürü Habib Babacan, Vestas Genel Müdürü Levent İshak, Siemens Gamesa Genel Müdürü Ebru Çiçekliyurt; rüzgar teknolojilerinin dünü, bugünü, yarınını anlatacak. Öğleden sonra ise saat 13.00-14.00 arasında Enerjisa Üretim Bilgi Teknolojileri ve Dijital İş Genel Müdür Yardımcısı Ali İnal, Microsoft Azure Platformu ve Hibrit Bulut Platformları Grup Direktörü Cüneyt Batmaz  ve Dell Türkiye Ülke Müdürü Işıl Hasdemir  ve Atos Enerji Sektörü Kıdemli Müşteri Partneri Batuhan Özay; ‘Enerji Sektöründe Dijitalleşme ve Veri’ konusunda deneyimlerini paylaşacak.  14:15 ile 15:15 saatleri arasında ise arasında ise Enerjisa Üretim Varlık Yönetimi ve Sürdürülebilirlik Lideri Murat Eröz, FutureBright Group Kurucu Ortağı Akan Abdula, UN SDSN Türkiye Koordinatörü Bahar Özay, Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Duygu Salman Öztürk tarafından ‘Sürdürülebilirlik Stratejileri’ konusunda bilgiler verilecek. 15:30-16:30 aralığında konuk konuşmacı Emrah Sefa Gürkan katılımcılarla buluşacak. 16:30 ile 17:30 saatleri arasında ‘Rüzgar Enerji Santralleri Yatırım Süreçleri’ konusunda Enerjisa Üretim Rüzgar Santralleri Yatırım Direktörü Ezgi Deniz Katmer, Usens Genel Müdürü Ufuk Yaman, Nartus Kurucu Ortağı Özge Öçalan ve Arı-es Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Arıcı anlatımlar gerçekleştirecek. Networking sonrasında saat 19:00’da Üniversite Ön Grup ve Adamlar konseriyle ilk gün son bulacak.
 
Rüzgar Günü etkinlilerinin ikinci günü 11 Mayıs Çarşamba Programı ise saat 10.00’da Enerjisa Üretim İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Gürkale, Nordex Türkiye ve Ortadoğu Satınalma, İdari İşler ve İnsan Kaynakları Direktörü Can Aydede, Enercon Bölgesel İnsan Kaynakları Müdürü Murat Özgür, Vestas İnsan Kaynakları Ülke Müdürü Meltem Daçe, Siemens Gamesa Ar-Ge Operasyon Müdürü Necmettin Aslan’ın katılımıyla gerçekleşecek ‘İnsan Kaynaklarının Dönüşümü’ konulu panel ile başlayacak. ‘Yenilenebilir Enerji İstihdam Piyasası Analizi Raporu’ sunumu ardından program öğleden sonra  ‘Yatırımların İstihdam Üzerindeki Etkisi Paneli’ ile sürecek. Networking ardından programın kapanışı yapılacak.
 
Ersan KÜÇÜKKURU