Yüzlerce metre uzayan kuyruklar köprüden sonra da devam etmiş oldu. Vatandaşlar köprüye değil feribota yönelmesi ise köprü ücreti oldu.
 
Bayramın son gününden itibaren Çanakkale iskelesinden evlerine dönecek vatandaşlar iskele meydanından kordona uzun kuyruklar oluşmasına neden oldu. Bayram öncesinde yeni hizmete giren 1915 Çanakkale Boğaz köprüsünü kullanmayan tatilciler her bayram olduğu gibi Çanakkale merkezde uzun kuyrukların oluşmasına neden olurken çift yönlü olarak kullanılan kordonda şeritler feribota binmeleri için çift şerit tatilcilerin araçlarının kullanımına sunuldu. Bayramın son gününde özellikle öğle saatlerinde yoğunluk en yüksek seviyesine ulaştı. Kordonun çift şeridinin de tatilcilerin kullanımına sunulması nedeni ile Çanakkale trafiği her bayramda olduğu gibi trafiğin tıkanmasına neden oldu. Tatilcilerin neden 1915 Çanakkale köprüsü kullanmadıkları sorulduğunda ise köprü geçiş ve otoyol bağlantılarına ödenen ücret gösterildi. Bayram arifesinde 1915 Çanakkale boğaz köprüsünü tercih eden tatilciler geri dönüşte feribot ile geçişi tercih etmiş oldular.
 
Köprü Fiyatları Kuyrukta Etkili Oldu
 
Tatilciler 200TL olan köprü geçiş ücretine birde otoyol ücretinin eklenmesi ile 272 -375 lira arasında tutan yol ve köprü geçişi nedeni ile geçiş için feribotu tercih etiklerini ifade ederken kimi tatilciler ise dönüşte savaş alanlarını gezeceklerinden dolayı köprü geçişini tercih etmediklerini söylediler.
 
İbrahim Akın Kazancı