Uyuşturucu, alkol, tütün, davranışsal bağımlılık konularına yönelik genel durum ve değerlendirmelerin “Ben Olsaydım” teması altında ele alındığı, toplumumuzu ve insanlığı olumsuz etkileyen bağımlılıkla mücadelenin daha etkin yürütülmesi için konuya ilişkin sorunların tespit edilerek çözüm önerilerinin değerlendirildiği Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı Vali İlhami Aktaş’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Çanakkale Valiliğimiz himayesinde, İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde Deniz Polisevi’nde gerçekleştirilen Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayına; Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Erkul, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Tahsin Saruhan, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı SG. Yarbay Ercan Oran, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, il müdürleri, akademisyenler, paydaş kurum temsilcileri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayında Vali İlhami Aktaş ve İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk tarafından bir konuşma gerçekleştirildi. 

İlimizde yürütülen çalışmaları mümkün olan en etkin, verimli, yönlendirici ve sonuç alıcı şekilde planlandığını ve sürdürülür bir şekilde hedeflendiğini belirten Vali İlhami AKTAŞ, “Bağımlılığa karşı önleyici çalışmalar, farkındalık aktiviteleri, toplumun her kesimine ulaşan eğitimler, bu çalışmaların en önemli ayağıdır. İlimizde de bu çalışmalar, bu alandaki her türlü çalışmayı yürüten Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu aracılığı ile gerçekleştirilmektedir” diye konuştu.Ayrıca Vali İlhami Aktaş konuşmasında ilimizde kurumlar arası iş birliğini sağlaması açısından son derece önemli görevleri bulunan Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu’na, bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür etti.Yapılan konuşmaların ardından Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Aslı Okan tarafından Bağımlılık ile Mücadele kapsamında ülke genelinde ve İlde yürütülen çalışmalar ile eylem planları ve mevcut durumlar hakkında bilgilendirme yapıldı.Yapılan bilgilendirmenin ardından Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayında İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Habip Gündüz, katılımcılara uyuşturucu ile mücadelede Narkotik köpeği ile arama çalışmaları hakkında bilgi verdi ve Narkotik köpeği “Lina” ile birlikte eğitim gösterisi gerçekleştirdi. Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı, uyuşturucu ile mücadele, tütün ile mücadele, alkol ile mücadele ve davranışsal bağımlılıkla mücadele başlıklarında belirlenen gruplar tarafından katılımcıların bağımlılıkla mücadele konusunda tecrübe, bilgi ve birikimlerini, talep ve önerilerini “Ben Olsaydım” yaklaşımı ile belirtmelerinin ardından sona erdi.
 
Gülçin AKIN