Bu sıkıntılı durumu sosyal medyası üzerinden paylaşan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğretim görevlisi Gökhan Bayram Kepezde ikamet eden öğrencilere sosyal medya üzerinden ulaşmalarını istedi. Yardımseverler kanadı ile de dolabı dolan öğrenciler ait fotoğrafları yine bu mecra aracılığı ile paylaştı.
 
Ekonomik sıkıntıların toplumun her kesimi tarafından derinden etkilenen kesimler arsında yer alan öğrencilere temel ihtiyaçlarını gidermekte dahi zorlanıyor. Sağlıklı beslenme bir yana düzenli beslenmeyen öğrenciler sınav hafta sonunda dahi zorlanıyor. Bu durumu gözler önüne seren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğretim görevlisi Gökhan Bayram Kepezde ikamet eden öğrencilere sosyal medya üzerinden ulaşmalarını istedi. Sosyal medyasında paylaşım yapan Gökhan Bayram; ‘’Dolabı bu şekilde olan öğrenci kardeşlerim, biraz evvel bir arkadaşımızdan bu foto geldi. (Kendisinin izni ile paylaşıyorum) Çanakkale Merkez veya Kepez’de ikamet edip, dolabı bu şekilde olan öğrenci arkadaşlarımız bana İnstagram DM’den İsminizi, bölümünüzü, durumunuzu, telefonunuzu iletin. Dolapları doldurabildiğimiz kadar dolduralım. Sınav Zamanı Besinsiz Kalmayın. Başarılarınız daim olsun. ‘’derken kısa bir süre sonra öğrencilere yardım etmek isteyenlerin olduğunu belirterek Bayram; ‘’4 güzel insan 21 Fidan, Çanakkaleli 4 kıymetlim; Geleceğin gazetecisine, sağlıkçısına, ilahiyatçısına, yöneticisine, diş hekimine, inşaat mühendisine ve böyle böyle 21 başarılı üniversite gencine destek verdi. Kimine otobüs kartı, kimine erzak, bazısına kırtasiye bazısına fatura desteği. Allah kabul etsin.’’ dedi.
 
Yardımlar sonunda da dolapları dolan öğrencilerden de fotoğrafları kullanarak bilgi veren Gökhan Bayram; ‘’ (Hayır sahipleri kendilerini bilir.) Desteklerinizi çevrenizdeki öğrencilere iletin ki okusunlar. Okusunlar ki öğretmen, doktor avukat olsunlar. Olsunlar ki geleceğimiz ve ülkemiz daha güzel olsun.’’ dedi.
 
İbrahim Akın KAZANCI