CHP Gençlik Kolları ile Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı (TÜLOV) paydaşlığında üniversiteli gençlerin, bayramda ailelerini ziyaret edebilmesi amacıyla ‘Askıda Genç Bilet’ uygulaması başlatıldı. Kampanya, 18-25 yaş arasında örgün biçimde eğitim gören tüm devlet üniversiteleri ve vakıf üniversitelerinde tam burslu öğrenim gören 18-25 yaş arası öğrencileri kapsıyor. İnternet sitesi www.askidagencbilet.com’a girilerek, minimum kupon tutarı olan 200 TL ile bağışçı olunabiliyor. Yine aynı internet sitesi üzerinden edu uzantılı mail adresi ile üye olan öğrenciler, aldıkları kupon ile anlaşmalı firmalarla şehirlerarası bilet alma imkânı buluyor. 27 Nisan ile 15 Mayıs tarihleri arasında geçerli olacak olan kampanyanın, son başvuru tarihi ise 30 Nisan olarak duyuruldu.

Geçtiğimiz günlerde ‘Askıda Genç Bilet’ uygulamasının CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik tarafından tanıtıldığını aktaran Güzel, kampanyanın çıkış noktasının, 'öğrenci arkadaşların rahatça ailelerine ulaşabilmesi' düşüncesi olduğunu söyledi. En son bilgilere göre, 11 bin öğrencinin kupona başvuru yaptığını ve 5 bin 600 başvuruya geri dönüş yapıldığını aktaran Güzel, “Kalan başvuruların hepsi tamamlanacak. Hem bağış yapanlar hem de öğrenciler tarafından ciddi bir talep söz konusu, bu da bizi çok mutlu ediyor açıkçası… Destek olmak isteyen ancak nasıl olacağını bilmeyen vatandaşlarımız, İl veya İlçe Örgütlerimize ulaşırsa yardımcı olacağız, gerekli yönlendirmelerde bulunacağız” dedi.
 
AMAÇ SİNERJİ OLUŞTURMAK
Gençlik Kolları Genel Merkezi’nin yeni üyeleri ile çok çalıştıklarını ve sürekli proje ürettiklerini belirten Güzel,"İl Gençlik Kolları'na da çalışabilmeleri için ciddi bir alan sağlıyorlar. Bu da bizim için çok büyük bir avantaj. Bu kampanyanın çıkış sebebi, benzin ve mazot fiyatlarına gelen zamlardan dolayı otobüs biletleri ve ulaşım maliyetleri çok artması... Bu yüzden öğrencilerin ciddi bir para ödemesi gerekiyor. Aslında şu anki bütün çalışmalarımız, sadece Gençlik Kolları bazında değil, partinin bütün kollarında bu zamlara yönelik politikalar izlemeye yönelik... Vatandaşlarımızı rahatlatmak durumundayız. Çanakkale’deki öğrencilerimiz için, dışarıda okuyup ailesi Çanakkale’de yaşayan öğrencilerimiz için, çok güzel bir avantaj. Bunun dışında biz CHP Çanakkale Gençlik Kolları İl Örgütü olarak, aynı zamanda gıdaya gelen zamlardan dolayı da çalışmalar yürütüyoruz. Aslında dile getirmek istemediğimiz bir durum ancak vatandaşlarımızın da bilgilenmesi için arada söylememiz gerekebiliyor. Ramazan kolisi dağıtıyoruz, vatandaşlarımız gıda ürünlerinde oluşan zamlardan dolayı kolay bir şekilde ulaşamıyorlar. Biz de elimizden geldiğince durumu iyi olan parti büyüklerimiz ve Gençlik Kolları’ndaki arkadaşlarımız ile beraber gıda yardımı yapmaya çalışıyoruz. Her gece olmasa da haftanın 3-4 günü arkadaşlarımız kendi araçlarıyla sahada oluyor ve tespit edilen ihtiyaç sahiplerine kolileri ulaştırıyorlar. Bunun dışında benzer olarak, kart dağıtımı yapıyoruz. Bir aksilik olmazsa ihtiyaç sahibi ailelerimizin çocuklarına kıyafet yardımında bulunacağız. Tabii ki bunların hepsi, parti üyelerimizin yardımlarıyla oluyor. Askıda bilet uygulaması da bunun bir parçası zaten… Buradaki amaç biraz da sinerji oluşturmak. Türk vatandaşları çok sıcakkanlı insanlar zaten, birbirimize yardım etmeyi severiz. Ancak birlik olabildiğimizi, hep birlikte hareket edebildiğimizi görebilmeliyiz. 81 ilde yapılan, ihtiyacı olan, çıkmazda olan öğrenciler için yapılan bir uygulama bu…” ifadelerini kullandı.
 
“BU ZORLUKLARI HEP BERABER AŞACAĞIZ”
Aslında ülke gündeminin ön planda olması gerektiğini ancak yerel gündemlerden vakit bulunamadığını söyleyen Güzel, “Ülke gündeminde çok ciddi sıkıntılar var. Keza dün zaten Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun elektrikleri kesildi. Bunun sebebi, kendisinin de söylediği gibi ödeyemeyecek durumda olduğu için değil, aksine bir tepki olmasıydı. 1 hafta boyunca da böyle kalacağını belirtti. Bence muazzam bir eylemde bulunuyor. Özellikle, bunun bir sivil itaatsizlik olmadığını, bir kişisel direniş olduğunu söylemesi çok önemliydi. Hatta komşuları da elektriklerini kapattırmaya çalışmış ancak onlara ‘açın, bu benim bireysel eylemim’ demiş. Ülkemiz o kadar zor durumdaki şu an da... Biz sahada olan, ülkemiz için çalışan vatandaşlar olarak, hangi birine nasıl vakit harcayacağımıza karar veremiyoruz. Bu zorlukları hep beraber aşacağız ve aşarken birbirimize destek olacağız. Başka bir yolu yok. Ama ben isterim ki daha güzel günlerde daha güzel uygulamalar ile bir arada olalım, bilim ve teknolojiye yönelelim. Ancak ne yazık ki bunlara çok fazla vaktimiz kalmıyor. Gerçekten ülkenin durumu harap vaziyette... Hem esnaf hem de tüketici bunu çok derin bir şekilde hissediyor” şeklinde konuştu.
 
“GENÇLER ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI”
Hali hazırda var olan tek avantajın seçimin yaklaşması olduğunun altını çizen Güzel, “Politik olarak söylemiyorum bunu, bir şeyleri değiştirme şansımızın olduğu bir dönemdeyiz. Bunu kendi partimizde de görebiliyoruz, yüksek bir motivasyon söz konusu… Rehavete kapılmadan, ‘biz olduk kesin, dostlarımızla beraber hükümeti alıyoruz’ düşüncesine kapılmadan, kendimizden emin bir şekilde tüm problemlerin altından kalkacağımızı düşünüyoruz. Bu yüzden önümüzdeki yaklaşık bir sene, elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışacağız. Bilinçli ancak apolitik olan veya politik olup da herhangi bir şekilde güncel siyasetin içine girmeyen birçok genç arkadaşımız var. Şu an herkes için elini taşın altına koyma vakti çünkü şimdi bir şeyleri değiştiremezsek bir daha değiştirmemiz çok zor olabilir. Bu şekilde anlattığımızda da yeni gelen genç arkadaşlarımızdan ciddi bir talep gördüğümüzü söyleyebilirim. İlgi de görüyoruz. Kimisi üye olmak istemese de gönüllerinin bizimle beraber olduğunu görüyoruz. Gençlik dışında konuşacak olursak da İl Örgütü olarak köylere de gidiyoruz. Köylerde de ciddi anlamda sıkıntı söz konusu. Tarımda gerilemenin ilerisinde bir durum yaşanıyor. Herkes değişim istiyor ama biz bu değişimi isterken kendimizi çok iyi anlatmalıyız ve bu noktada da şimdilik enkaz aldık diyen gençlerimizin elini taşın altına koyması gerekiyor ki bu süreci hep beraber atlatalım” dedi.
 
YENİ DÖNEM ÇALIŞMALARINI ANLATTI
CHP Çanakkale İl Gençlik Kolları Başkan ve yönetiminin değişmesinin üzerinden henüz 2 buçuk ay geçtiğini aktaran Güzel, bayrağı devraldıktan sonraki süreci şu şekilde anlattı: “Örgütlerimizi bir arada tutmak için ziyaretlerimiz oldu. Herkesi tanımak istedik. Her yere dokunduk. 12 ilçemizde de çok ciddi bir örgütlenme söz konusu, bu bizim için çok değerli. Eylemsel olarak da bu 2 buçuk ay boyunca, Ramazan ayındaki etkinlerimizle beraber harekete geçiyoruz. Hali hazırda zaten gündem çok yoğun ve protesto edecek çok konumuz var. Zam Duvarı, KYK yurtlarındaki problemler hakkında basın açıklaması, ped dağıtım etkinliği gibi uygulamalarımız oldu. Benzin ve mazot fiyatlarındaki zamlardan dolayı şehir içi otobüs biletleri hakkındaki şikâyetleri de takip ediyoruz. Otobüs fiyatlarının artmasının sebebi ekonomiden kaynaklı, zorunluluktan ilerliyor. Bu konuda Belediye Başkanımız ile bir görüşme yaptık. Öğrenci Komitemiz ile beraber, bu konuda belirli öneriler sunduk. Bu önerileri de Belediye Başkanımız dikkate alıp, üniversitede ring uygulamasını başlattı. Vize dönemindeki yoğunluktan kaynaklı da sefer sayılarının artırılamasını talep etmiştik. Dikkate alacaklarını söylemişlerdi ve seferlerin artırıldığına yönelik bilgi de ulaştı bize. Bize bu konu hakkında neden açıklama yapmadığımızı soruyorlar. Belediye Başkanımızla görüştük ve bilgilerimizi aldık. Bu şartlarda, Çanakkale gibi bir şehirde otobüs fiyatları, maalesef olabilecek en minimum düzeyde... Bu sebeple, öğrenciler için sorunlarımızı ilettiğimizde Belediye Başkanımız gerçekten de hayata geçirilecek hamlelerde bulundu.”
 
Sevi Gözay UĞURLU