İYİ Parti Çanakkale İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, gemi geçiş ücretlerine yaptığı zamlarla tepki çeken GESTAŞ’ın yönetimini adeta soru yağmuruna tuttu.

İl Başkanı Yıldızlar yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Evdeki hesabı çarşıya uymayan iktidar maalesef ki yaptığı her hatanın bedelini vatandaşa ödettirirken durup bir saniye bile düşünmüyor. Yıllardan beri Çanakkale’nin şirketi GESTAŞ’ın kasasını Sayıştay raporları ile kanıtlı bir şekilde kullanan Ak Parti şimdi de köprüden geçişler istenilen düzeyde olmayınca feribot ile geçen vatandaşın bilet parasına gözü dikmiş durumdadır. GESTAŞ yönetimine kamuoyunun huzurunda şu soruları sormak istiyoruz:
1. Daha dün toplu taşıma zammını “Çok yanlış bir şey” diyerek eleştiren Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu’na bir gareziniz mi var? Aranızda bilmediğimiz bir husumet mi vardır?
2. Mesafesi 3.2 kilometre olan Sirkeci-Harem hattında araç ücreti 29 TL iken mesafesi 2 km olan Kilitbahir için niye 125 TL’dir?
3. Mesafesi 5.2 km olan Eceabat’a araç ücreti niye 135 TL’dir?
4. Günübirlik geçiş uygulamasındaki ufak bir fark ile dönüş şansı niye kaldırılmıştır?
5. Stratejik değeri çok mühim olan adalara ulaşım fiyatlarının çok daha uygun olması gerekmez mi?
6. Çanakkale’nin şirketiyiz diye reklamlar veren GESTAŞ’ın Çanakkale halkına sağladığı ayrıcalıklı fiyatlar, hizmetler, öncelikler nelerdir?
7. Çanakkale insana özel fiyat vermeyen, öncelik sağlamayan, Çanakkaleli esnafın arabasını yüksek fiyatlar uygulayan, saatlerce sıra bekleten bir GESTAŞ için Çanakkalelilerin Şirketi ifadesi doğru bir ifade midir? Bu popülist yaklaşımın altını ne zaman doldurmayı düşünüyorsunuz?
İYİ Parti olarak vatandaşımızın faydasına olan her türlü eleştiriyi canı yürekten dinleyerek destek vermeye çalışıyoruz. Bu noktada aynı şeyi Cumhur İttifakı’nın tüm kadrolarından da beklediğimizi belirtmek isteriz. Dün toplu taşıma zammını protesto edenlerin, basın açıklaması yapanların aynı hassasiyeti GESTAŞ zamları içinde göstermeleri boyunlarının borcudur.”
Haber Merkezi