Toplantıya; Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ramazan Eren, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sibel Tan, Pıtıreli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ramazan Algül, Teknik personeller, Tarım Ekonomisi 4. Sınıf öğrencileri ve çok sayıda üretici katıldı. Toplantıya katılan üreticilere; ‘İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi’ ile ilgili il müdürlüğü teknik personelleri tarafından sunum yapıldı. İyi Tarım Uygulamaları Eğilimleri değerlendirileceği anket çalışması konusunda bilgi verildi.
 
Konuyla alakalı İl Tarım Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada “İyi Tarım Uygulamalarının Eğitimlerinin değerlendirileceği anket çalışmaları; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü 4. Sınıf öğrencileri tarafından gerçekleştirilecek olup;  Yapılan anket çalışması ile üreticilerin İyi Tarım Uygulamaları (İTU) üretim modelini ne ölçüde benimsedikleri, İTU'nun üreticilere yapmış olduğu katkı, İTU yapmalarını sağlayan motivasyonlar gibi pek çok konu değerlendirilecek. Böylece Çanakkale'de 2008 yılından bu yana İTU yapan üreticilerin güncel durumları incelenecek ve anketler ışığında akademik değerlendirme yapılacaktır. Bunun yanında Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce yürütülen İTU konulu proje çalışmalarına da katkı yapması beklenmektedir” denildi.
 
Toplantı; katılımcıların sorularının cevaplandırılması ve Pıtıreli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifine ait zeytinyağı işleme fabrikası ziyaret edilerek Kooperatif Başkanı Ramazan Algül tarafından katılımcılara tesis hakkında bilgi verilmesi ile sona erdi.
 


Kaynak: Haber Merkezi