Başkanlık sisteminin uzun süredir parti gündeminde olduğunu kaydeden Karadağ, Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli’nin söylemleriyle tartışmaların tekrar alevlendiğini söyledi. Ülkede bir sistem sorunu olduğunu aktaran Ak Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
 
“Biz Ak Parti olarak milletin sesinin, beklentilerinin, millet siyasetinin ve hissiyatının güzergahını belirleme gayreti gösteriyoruz. Parlamenter sistemden taviz verilmeden ülkemize en uygun sistem hakkında her kesim ile görüşüyoruz ve bu konuda çok hassas davranıyoruz. Önümüzdeki günlerde Türkiye'nin geleceği adına pek çok kritik adım atılması kuvvetle muhtemel olup atılacak olan bu adımlarda milletin hakemliğine gidilmesinden başka doğal olan bir yol bulunmamaktadır. Milliyetçi Hareket Partisini özellikle bu süreçte takındığı tutum için bir kez daha tebrik ediyorum .Ülke menfaatine olan her konuda MHP Lideri Devlet Bahçeli çözümden yana tavır alıp, ülke çıkarlarına uygun hareket etmektedir. Meclisimiz ister 367, ister 330 ile Anayasa değişikliğini onasın, her halükarda son kararı millete götürme düşüncesi vardır. Milletten korkmayalım. Millet her şeyin en iyisini yapar. Bugüne kadar yaşadığımız krizleri nasıl en güzel şekilde millet çözdüyse bu sorunu da yine millet çözecektir.”
 
İl Başkanı Karadağ teklifin sadece Ak Parti’nin değil bütün partilerin gündeminde olduğunu belirterek meclise gelecek kanun teklifinin önümüzdeki günlerde netleşeceğini sözlerine ekledi.
 


Kaynak: Haber Merkezi