Erkek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Mehmet Müezzinoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması isteğiyle meclise soru önergesi verdi. Erkek önergesinde, 4904 sayılı Türkiye İş Kurumu Kanunu’nun 3’üncü maddesi 1'inci fıkrası d bendinde “İşçi isteme ve iş aramanın düzene bağlanmasına ilişkin çalışmalar yapmak, İşgücünün yurt içinde ve yurt dışında uygun oldukları işlere yerleştirilmelerine ve çeşitli işler için uygun işgücü bulunmasına ve yurt dışı hizmet akitlerinin yapılmasına aracılık etmek, istihdamında güçlük çekilen işgücü ile işyerlerinin yasal olarak çalıştırmak zorunda oldukları işgücünün istihdamlarına katkıda bulunmak…” Türkiye İş Kurumu’nun görevleri arasında sayılmaktadır şeklinde hatırlatma yaptı.

CHP Milletvekili Erkek,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Mehmet Müezzinoğlu’na cevaplaması için şu soruları yöneltti;
“Türkiye genelinde ve Çanakkale ilimizde 2005-2016 yılları arasında ve yıllar itibariyle iş arayan kaç yurttaşımız İŞKUR’a başvurmuş, başvuran kaç vatandaşımıza İŞKUR aracılığı ile iş bulunmuştur? Türkiye genelinde ve Çanakkale ilimizde, 2015 yılı ilk altı ay itibariyle sektörler ve branşlardaki işsizlik oranları ne kadardır? Türkiye genelinde ve Çanakkale ilimizde istihdam edilebilirliğin artırılması için uygulanan aktif işgücü piyasası politikaları nelerdir? Meslek geliştirme, edindirme ve yetiştirme eğitimi kapsamında açılan kurs sayısı kaçtır? Bu kursları bitiren kaç kişi çalışma olanağı bulmuştur? Türkiye genelinde ve Çanakkale ilimizde, 2005-2016 yılları arasında ve yıllar İtibariyle 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu hükümleri çerçevesinde kaç kişi işsizlik sigortasından yararlanmak için başvurmuş, başvuranlardan kaç kişiye ne kadar işsizlik sigortasından ödeme yapılmıştır?”
 


Kaynak: Haber Merkezi