Çanakkale Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği (EYT) Başkanı Murat Çağlayan ve yönetimi ile birlikte Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı ziyaret etti. Çağlayan 15 Mayıs'ta Maltepe'de gerçekleşecek olan miting için verdikleri davetiyesini Başkan Gökhan'a takdim etti. Çağlayan ziyarete ilişkin; ‘’EYT mağduriyetine vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ettik, mitingimize davet ettik’’ dedi.
 
Çanakkale Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği (EYT) Başkanı Murat Çağlayan EYT mağduriyeti için saha çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Bu kapsamda 15 Mayıs'ta Maltepe'de gerçekleşecek olan miting için davetiye için Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ı ziyaret etti. Ziyarete ilişkin sosyal medya hesabından fotoğraf ile paylaşımda bulunan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Çanakkale Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği (EYT) Başkanı Murat Çağlayan ve yönetimi ile bir araya geldiğimiz ziyarette EYT’lilerin mağduriyetlerinin bir an önce çözülmesi temennisinde bulunarak, 15 Mayıs'ta Maltepe'de gerçekleşecek olan miting için verdikleri davetiye için teşekkürlerimi sunarım” ifadelerini kulladnı.
 
Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği (EYT) Başkanı Murat Çağlayan ise gazetemize verdiği demeçte;
“23 Yıllık bir hak mağduriyeti, vermiş olduğumuz mücadele sonucunda farkındalık daha da arttı ve mağdurlar daha da bilgilendi. Artık her yerde EYT mağduriyeti konuşulur oldu. Bu mağduriyet kabul edilmiş ve çözülmesi gerekliliği iktidar dahil her siyasi parti tarafından belirtilmiş ve programlarına alınmış durumda. Gelinen süreçte iktidar ve ortağı MHP ile de yapılan görüşmeler mevcut. Kendileri bizlere bu sorunun çözümü ile ilgili açıklama yaparak sözler verdiler. Ama maalesef hala hep yapacağız çözeceğiz deyip EYT sorununu 5. Sıraya koyuyorlar. Madem EYT’nin büyük bir mağduriyet olduğu görüldü ve kabul edildi Bizlerde böyle büyük bir mağduriyetin ivedilikle, yeni mağduriyetler yaratılmadan çözülmesi gerektiğini belirtiyoruz. Bu bağlamda da sesimizi daha da fazla duyurabilmek adına EYT federasyonun gerekli izinler alındıktan sonra 15 Mayıs İstanbul Maltepe de düzenleyeceği ‘Varız, Biriz, Birlikteyiz, Maltepedeyiz’ mitingine katılım sağlamak için çalışmalarımıza başladık. Siyasi parti genel başkanları düzeyinde katılım sağlanacak olan mitinge bizlerde bölgemizde bizlere randevu veren ve görüşen belediye başkanlarımızı ve tüm siyasi parti temsilcilerini ziyaret edip davetiyemizi sunup davet edeceğiz. Bu bağlamda da yönetim kurulu olarak Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ı makamında ziyaret edip bugüne kadar EYT mağduriyetine vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ettik, mitingimize davet ettik. Ayrıca tüm EYT mağdurlarını haklarını bir daha dile getirmek ve aramak adına Maltepe ye bekliyoruz. Sahaysa saha, meclisse meclis, mitingse miting Resmi gazetede yayımlanıncaya kadar mücadelemize yorulmadan yılmadan devam edeceğiz” dedi.
 
Sevi Gözay UĞURLU