Geçtiğimiz günlerde Macaristan'da Düzenlenen Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonasında karşılaştığı Avusturya, Moldova ve Gürcistan sporcu rakiplerini yenerek finale yükselmişti. Aktürk, final müsabakasında Bulgaristanlı sporcu Ahmed Sultanovich Bataev'i yenerek, Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonu oldu.
 
İkinci kez Avrupa şampiyonu olan Lapseki Belediyesi'nin güreşçisi Feyzullah Aktürk'ü Lapseki’de belediye hizmet binası önünden şampiyona adına yakışır karşılama’ programı düzenlendi.
Belediye başkan makamında düzenlenen programda konuşan Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, "Feyzullah Aktürk iki yıldır, Lapseki Belediyesi'nin güreşçisi olduğundan beri bizleri, ülkemizi, Lapseki’yi hepimizi onurlandı ve gururlandırdı onun için Feyzullah’a çok teşekkür ediyoruz, başarılarının devamını diliyoruz. Ancak diyoruz ki Avrupa şampiyonluğu yetmez biz inşallah Dünya şampiyonluğu istiyoruz. Olimpiyat şampiyonluğu istiyoruz. Feyzullah kardeşimiz bundan 15 gün önce 13 Mart'ta Bulgaristan’da yapılan U- 23 Gençler şampiyonasında altın madalya getirdi hemn ondan 15 gün sonra  30 Mart'ta da Büyükler Avrupa Şampiyonası'nda Macaristan’da birinci oldu. Hepinizin bildiği üzere geçen yıl 2021 yılında Kırkpınar Güreşlerinde baş altında kürsü yaparak Çanakkale’nin baş pehlivanı oldu işte bunlarla beraber onurlandık ve gururlandık bunun için başta ailesi olmak üzere Antrenörü Halil beye Feyzullah kardeşimizi sonsuz teşekkür ediyorum. Buradan söz veriyorum eğer Dünya şampiyonu olursa havaalanında karşılaşacağız bunun sözünü buradan veriyorum” dedi. 

Avrupa şampiyonu olan Feyzullah Aktürkü, Lapseki Kaymakamı Dr. Fatih Çelikkaya, Lapseki Belediye başkanı Eyüp Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, Çanakkale İl Gençlik Spor Müdürü Ömer Kalkan, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Şafak Kılıçaslan, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş karşıladı.


Kaynak: Haber Merkezi