Dillerden düşmeyen “Samanyolu”, “At Kadehi Elinden”, “Kıskanırım Seni Ben”, “Nasıl Geçti Habersiz”, “Gökyüzünde Yalnız Gezen Yıldızlar” ve “Kalbimi Kıra Kıra” gibi şarkıların bestekarı, Çanakkaleli merhum Teoman Alpay Teoman Alpay’ın adı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda yaşatılacak. 11 Şubat 2005 tarihinde tedavi gördüğü Çanakkale Devlet Hastanesi'nde solunum yetmezliği nedeniyle 73 yaşında yaşamını yitiren Ünlü bestekar Teoman Alpay’ın adı ÇOMÜ Senatosu kararıyla Devlet Konservatuvarı kütüphanesine verildi.
 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Uğur Türkmen, kendisini ziyaret eden merhum bestakar Teoman Alpay’ın eşi Ruhsar Renda Alpay’a senato kararını ileterek durumdan haberdar etti. Ruhsar Renda Alpay, “Çanakkale’ye konservatuarın kurulması ile böyle değerli kardeşlerimle tanışmaktan çok memnun oldum, onur duydum. Yapılan güzel işler için çok teşekkür ediyorum. Desteğim arkalarındadır” açıklamasında bulundu.
 
Konservatuvar müdürü Türkmen ise “Konservatuvar olarak çevreden evrene ilkesi temelinde önce Çanakkale ve bölgesinin değerlerine saygı duyacağız. Bu değerlerin üretimlerini yaşatıp gelecek kuşaklara aktaracağız. Sonrasında elbette ulusal ve uluslararası sanatın eğitimini nitelikli olarak verip, icra edecek; bilimsel ve sanatsal etkinlikler gerçekleştireceğiz. Teoman Alpay Türk müzik kültüründe önemli bir yer edinmiş, yurt dışında tanınmış, eserleri icra edilmiş, Türk ve Çanakkale müzik kültür tarihinde yerini almış önemli bir sanatçıdır. Değerli bestecimizin eserleri üzerine akademik bir bakış açısı ile ciddi çalışmalar yapacağız. Ümit ederim ‘Teoman Alpay Sanat Evi ve Müzesi Projesi’ en kısa sürede gerçekleştir. Biz de bu projenin hayata geçmesi için elimizden geleni yapmak istiyoruz. Bu vesile ile rektörümüz sayın Prof. Dr. Sedat Murat’a, senatomuzun değerli üyelerine verdikleri destek için çok teşekkür ederiz” dedi.
 
Gülçin AKIN