1915 Çanakkale Köprüsü geçtiğimiz 18 Mart Deniz Zaferinin 107.yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açılış ile hizmete girdi. Köprünün açılması ile bunun ekonomiye ne gibi katkı sağlayacağı akıllara geldi. Büyük bir ulaşım hinterlantına sahip Çanakkale hem Avrupa hem Asya için adeta hayati bir öneme sahip. Köprünün bu coğrafi potansiyel ile hem Asya hem Avrupa’da gelişen ihracata sebep olacağı düşünülüyor.
 
‘’Üretim, ihracat ve istihdamda en büyükler arasına girmeye bir adım daha yaklaşmıştır’’
 
Burada ilk konuşmayı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptı. Köprünün yapılış sürecini aktaran Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhuriyet tarihimizin en büyük ulaştırma projelerinden biri olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nü hizmete sunmanın haklı gururu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bakan Karaismailoğlu, “Bu projemiz ülkemiz, yatırım, üretim, ihracat ve istihdamda en büyükler arasına girmeye bir adım daha yaklaşmıştır. Şanlı tarihimize mühür vuran şahaser olmuştur. Enlerin, ilklerin ve rekorların projesi olarak simge yapılardan biri milletiyle buluşuyor. Büyük ve güçlü Türkiye resmi. Liderliğinizle ortaya çıkan tüm eserler bu resme vurulan fırça darbeleri. Trakya ile birlikte Batı Anadolu, Ege'nin sanayi, ticaret ve Turizm sektörü çok daha canlanacaktır.” dedi.
 
 AÇILIŞA GÜNEY KORE BAŞBAKANI DA KATILMIŞTI
Güney Koreli bir firmanın da köprüyü yapan firmalar arasında yer alması dolayısı ile Güney Kore Başbakanı Kim Boo-kyum da katılmış Kore Başbakanı Kim Boo-kyum, “Güney Kore Başbakanı, ''Köprünün tamamlanmış olmasının Doğu-Batı değişim tarihinde yeni bir geçiş açmış olması sebebiyle insanlık tarihi açısından önemi bulunmaktadır. Köprünün aralarında kan bağı olan iki kardeş ülke Türkiye ve Kore'nin birlikte yaptıkları dünya çapında köprü olması sebebiyle her iki ülke için de önemli bir anlamı bulunmaktadır'' diye konuşmuştu.


Gülçin AKIN