Türk tarihi açısından çok önemli anlam taşıyan Çanakkale Deniz Zaferinin tarihi de olan 18 Mart  Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’nci yıl dönümü kutlamalarının son etkinliği olan Fener alayı geçtiğimiz hafta sonu Cumartesi günü  binlerce vatandaşın katılımı ile gerçekleşti.
 
18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü son olarak  Fener Alayı'nda, ellerinde Atatürk resimleri ve Türk bayrakları ile , 'Mustafa Kemal’in askerleriyiz' sloganları atarak yürüdüler.  Yürüyüş sırasında dev Türk bayrağı açıldı. Marşlar ve Coşkulu şarkılar ile yürüyüş binlerce vatandaşın katılımını sağladı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’nci yıl dönümü, kentte gün boyunca Cumhuriyet Meydanı ve Şehitler Abidesi’nde gerçekleşen törenlerle kutlandı. Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107'nci yıl dönümü akşam saat 19.00'da Çanakkale Valiliği koordinesinde düzenlenen Fener Alayı ile devam etti. Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde binlerce kişi ellerinde meşalelerle Çanakkale sokaklarında, 'Mustafa Kemal’in askerleriyiz' sloganı atıp, İzmir Marşı ve 10’uncu Yıl Marşı’nı söyleyerek yürüdü. Dev Türk bayrağının açıldığı Fener Alayı, Demircioğlu Caddesi, İnönü Caddesi, Piri Reis Caddesi, Kayserili Ahmet Paşa Caddesi'nin ardından İskele Meydanı'nda sona erdi.
 
İbrahim Akın KAZANCI