Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında Boğaz ve Garnizon Komutanlığı Bandosu, Akçansa Güzel Sanatlar Lisesi Çok Sesli Korosu ve Alanka Sanat Çok Sesli Korosu tarafından düzenlenen “18 Mart Çanakkale Kahramanlık Destanı” müzikal gösterisi ve konseri geçtiğimiz Pazartesi günü gerçekleştirildi. ÇOMÜ İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe Vali İlhami Aktaş, 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve eşi Hale Gökhan ile sivil ve askeri protokol üyeleri, şehit aileleri, gaziler ve davetliler katıldı.
 
Çanakkale’nin en kapsamlı bando takımı olan ve her bayramda vatandaşlara eşsiz müzik ziyafeti veren Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığı Bandosu,  18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıl dönümü anma programları kapsamında  öğrencilere sahne aldı.   18 Mart Çanakkale Kahramanlık Destanı müzikal gösterisi ve konseri kapsamında  Boğaz ve Garnizon Komutanlığı Bandosu, Akçansa Güzel Sanatlar Lisesi Çok Sesli Korosu ve Alanka Sanat Çok Sesli Korosu konseri, ÇOMÜ İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Büyük ilgi gören konsere  Vali İlhami Aktaş ve Eşi Songül Aktaş, 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Baro Başkanı Av. Soner Aydın, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Tahsin Saruhan, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı SG. Yarbay Ercan Oran, il müdürleri, protokol üyeleri, şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Kahramanlık Türküleri Seslendirildi
 
Çanakkale savaşı başta olmak üzere türk tarihine mal olmuş şanlı aferlerin destanlaşan türkü ve şiirlerin seslendirildiği, tarihin kilit noktası olan olayların müzik eşliğinde canlandırıldığı konserde  zafer gecesi yaşandı.  Çanakkale Boğaz Komutanlığı Bandosu soprano Özgür Akşan ve tenor Levent Olgun solistliğinde Katra Sanat Tiyatrosu tarafından ‘Çanakkale Kahramanlık Destanı’ yeniden canlandırıldı. Bando solistlerinin yanı sıra müzikal gösteriminin gerçekleştirilmesiyle devam eden programda Akçansa Güzel Sanatlar Lisesi çok sesli korosu tarafından marşlar söylendi.  Ayrıca 18 Mart Çanakkale Kahramanlık Destanı Müzikal Gösterisi ve Konserinde Alanka Sanat Çok Sesli Korosu tarafından çeşitli marşlar seslendirildi.
Çanakkale Ruhu Bir Kez Daha Hissedildi
Çanakkalelilerin büyük ilgi gösterdiği konserde seslendiren türküler, kahramanlık gösterileri ve koroların seslendirdiği marşlarla 107 yıl öncesinde olduğu gibi Çanakkale Ruhu yeniden hissedildi.  Program sonrasında 18 Mart Çanakkale Kahramanlık Destanı Müzikal Gösterisi ve Konserinin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere Vali İlhami Aktaş, 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür GÖKHAN ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir tarafından çiçek hediye edildi. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıl dönümü anma programları kapsamında düzenlenen 18 Mart Çanakkale Kahramanlık Destanı Müzikal Gösterisi ve Konseri günün anısına toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.
 
Gülçin AKIN