Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) iş birliği ile yürütülen “Balkanlar Uzaktan Öğretim Ders Destek Sistemi Projesi” kapsamında 3-6 Mart tarihleri arasında proje tanıtım faaliyetlerini yürütmek ve bölgelerin ihtiyaçlarını tespit etmek amacıyla; Projesi Koordinatörü Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Eğitim Fakültesi Dekanı ve Proje Eğitim Danışmanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç, Proje Asistanı Dr. Cumali Yaşar, Proje Teknik Sorumlusu Öğr. Gör. Mesut Kalın Salih tarafından Bulgaristan, Kuzey Makedonya, Kosova ve Yunanistan'a ziyaretler gerçekleştirildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin en uzun soluklu çalışmalarından olan bu proje kapsamındaki ziyaretlerin 03.03.2022 tarihindeki ilk durağı Bulgaristan’ın Kırcaali Bölge Müftüsü Sn. Basri Eminefendi ve Filibe Bölge Müftüsü Sn. Taner Veli oldu. Bulgaristan temaslarının ardından ekip, 04.03.2022 tarihinde Kuzey Makedonya’ya T.C. Üsküp Büyükelçisi Sn. Hasan Mehmet Sekizkök’ü ziyaret etti. T.C. Üsküp Büyükelçisi ziyaretinin ardından Üsküp’teki “Tefeyyüz” ilköğretim okuluna giden ekip, okul yönetimi ile görüşmelerde bulundu. Üsküp ziyaretleri sonrasında 05.03.2022 tarihinde Kosova ziyaretlerini gerçekleştirmek üzere Prizren’deki “Kosova Türk Öğretmenler Derneği”nde Sn. Erol Kala başkanlığında proje tanıtım ve talep değerlendirme toplantısı gerçekleştiren ekip, son olarak 06.03.2022 tarihinde Yunanistan / Gümülcine’de “Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği” Yönetim Kurulu ile süreç değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.
 
Özellikle projenin amaç ve hedeflerinin tanıtıldığı toplantılarda projeye farklı bölgelerden de öğrenciler kaydetmeye, her bölgenin ihtiyaçlarını tespit edip proje kapsamında değerlendirmeye yönelik geniş çaplı ve verimli temaslarda bulunan ekip, Batı Trakya görüşmelerinin ardından ziyaretlerini sona erdirdi.
 
 


Kaynak: Haber Merkezi