Çanakkaleli iş insanlarının yurtdışındaki bağlantılarını güçlendirmek, ihracatı arttırmak ve dış Pazar araştırmaları gerçekleştirmek amacı ile Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası heyeti sınır komşumuz Bulgaristan’da çeşitli temaslarda bulundular. Yaklaşan Turizm sezonu başta olmak üzere, sanayi ve diğer ticari konu başlıkları ile paydaşlarla görüşmeler gerçekleştirerek görüş alışverişinde bulundular. 

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası  Heyeti 2022 yılında Sofya’da gerçekleştirilmesi planlanan işbirliği ve tanıtım faaliyetleri için Sofya’da resmi temaslarda bulundu. ÇTSO Heyeti ilk olarak Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçiliği Rezidansı’nda Büyükelçi  Aylin Sekizkök. Sofya Ticaret Müşavirleri  Sinem Taştan ve Okan Pakbeşe ile bir araya gelerek toplantı gerçekleştirdi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Büyükelçi Aylin Sekizkök  “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk bugün burada bulunduğumuz binada 27 Ekim 1913’te Binbaşı unvanı ile Sofya Askeri Ataşeliği görevine atandı. Burada kaldığı yaklaşık bir yıllık süre zarfında ülkesi için gösterdiği birçok stratejik başarı ile kısa sürede herkesin sevgi ve saygısını kazandı. 29 Ekim 1914’te başlayan savaş ile beraber derhal Çanakkale’ye tayinini talep etti ve oradaki tümenin başına geçti. Dolayısıyla bu anlamda Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak Atatürk tarafından kullanılan odanın tefrişatına verdiğiniz destek bizleri bir kat daha duygulandırdı. Şehitler diyarı Çanakkale’mizin hepimiz için yeri ayrı. Oda’nız tarafından 2022 yılı içinde gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetlere Büyükelçilik olarak memnuniyetle tam destek veriyoruz. Ticaret Müşavirlerimiz zaten sizlerle bir süredir istişare halinde; işbirliği içerisinde güzel çalışmalar gerçekleştireceğimize inanıyorum.”

ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Ekşi ise yaptığı açıklamada “Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçiliği Rezidansı’nda bugün sizlerle beraber olmaktan mutluyuz. Gösterdiğiniz misafirperverlik için Heyetimiz adına öncelikle teşekkürlerimi arz ediyorum. ÇTSO Yönetim Kurulu olarak, tüm üyelerimizin ticari faaliyetlerini geliştirici çalışmalar yürütüyor ve planlıyoruz. Sofya Ticaret Müşavirlerimizin desteği ve öngörüleri bizler için çok kıymetli. İnşallah sizlerin de destekleriyle 2022’nin ikinci çeyreğinden itibaren Sofya’da güzel çalışmalar hayata geçireceğiz.” Dedi. Görüşmenin ardından Atatürk tarafından Sofya’da görev süresince kullanılan ve müze haline getirilecek olan oda ziyaret edildi. Ziyaret, ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Ekşi’nin Büyükelçi Aylin Sekizkök’e 57. Alay Tablosu takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
Haber Merkezi