Temel gıdaya ulaşımda bile sıkıntılar yaşayan kentlilere karşı el birliği ile yaklaşık 2 aydır imece usulü ile vatandaşlarla ekmek zeytin çorba gibi ürünleri askı yöntemi ile paylaşıyor. Bu paylaşıma bir yenisi de artan faturalardan dolayı askıda fatura şeklinde elektrik ve doğalgaz oldu.
 
Artan enflasyon, ekonomik olarak zorlanan vatandaşların alım gücünün düşmesine sebep oldu. Ekmek, zeytin ve çorba gibi ürünlerle temel ihtiyaçlarını alamayan vatandaşlara karşı el birliği ile ‘’Birimiz, hepimiz, hepimiz birimiz için ‘’ mottosu ile başlayan imece usulü yardımlaşma vatandaşların sorunlarını yine yardımsever vatandaşlar ile çözülmesini sağlıyor. 2 aydır bir süre ile Cuma Pazarı’nın karşısında vatandaşlar imece usulü kendi aralarında topladıkları paralar ile ekmek ve hazır çorba alıp ihtiyaç sahiplerine ücretsiz şekilde dağıtıyor.  Kampanyada yer alan Bülent Özüren kimse aç kalmasın diye bu yola çıktılarını, meselenin paylaşım ruhunun her an olması gerektiğini ifade etti, ayrıca herkes üstüne düşeni gücüne uygun şekilde yaparsa ortada problem yaşanmaz’’ dedi.
 
Artan Faturalardan Dolayı Askıya Fatura’da Eklendi!
Son dönemde yüksek bir artış yaşanan Elektrik ve doğalgaz fiyatlarından dolayı düşük gelirli ve enflasyon altında ezilen çok sayıda vatandaş faturalarını ödeyemiyor. Bu sıkıntılardan dolayı askıda ekmeğin yanına askıda faturada eklendi.
 
İbrahim Akın KAZANCI