Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlkokulu'nda yürütülen ''Covid-19 Digital School Accelerator'' (Pandemi sürecinde eğitimin dijitalleşmesi ve uzaktan eğitim yöntemleri) adlı Erasmus+ projesi kapsamında 6 farklı ülkeden 14 öğretmen Biga’da misafir ediliyor.

Proje kapsamında Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlkokulu Müdürü Recep Topal ve İngilizce Öğretmeni İbrahim Dönmez ile beraberinde Biga'ya gelen yabancı eğitimciler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret ettiler. Ziyarette Şube Müdürü Aydoğan Aytekin ile proje süreci ve bu proje ortaklığının ayrıntıları konuşuldu.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen 24 aylık proje Belçika, Türkiye, İspanya, Estonya, Bulgaristan, Makedonya, Hırvatistan ve Slovenya ortaklığında yürütülüyor. Pandemi sürecinde eğitimin dijitalleşmesi ve uzaktan eğitim yöntemleri temalı projenin Türkiye koordinatörlüğü Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlkokulu Müdürü Recep Topal ve İngilizce Öğretmeni İbrahim Dönmez tarafından yapılıyor. Proje süresince Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlkokulu'ndan ortaklık yapılan 7 Avrupa ülkesine de eğitim ziyaretleri düzenlenecek. Bu ziyaretlere Diyarbakırlı Ekrem Ergün ilkokulundan toplam 16 öğretmen ve 32 öğrenci katılacak. Biga’da 5 günlük proje faaliyetleri kapsamında; proje toplantıları, okul etkinlikleri ve kültürel ziyaretler gerçekleştirilecek.
Haber Merkezi