Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine göre saat 22.31'de merkez üssü Balıkesir'in Dursunbey ilçesi olan 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul ve çevre illerde de hissedildi.Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) ise depremin büyüklüğünü 4,8 olarak açıkladı.
 
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca yaptığı açıklamada “Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde, yaklaşık yarım saat önce 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. 112 Acil Ekiplerimiz bölgeyi taramak üzere görevlendirilmiştir. İlk bilgilere göre, endişe verici bir sonuç söz konusu değil. Halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Balıkesir Valiliği sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada da “Saat 22.31’de Dursunbey İlçemizde meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle yerleşim yerlerimizde herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır.  Bölgede AFAD ve Jandarma Ekiplerimiz ayrıntılı tarama yapmaktadır.  Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” denildi.