Partisinin 9 İl Başkanları toplantısı için Ankara'ya giden DEVA Partisi Çanakkale İl Başkanı Berkan Karaca yaptığı değerlendirmede; ‘’ Sürekli ve etkin bir şekilde gerçekleştirdiğimi toplantılar ile adeta gelmekte olan büyük değişime hazırlanıyoruz. Güç birliği ile gelen değişime kendi partimiz zaten hazır, o kadar hazır ki şimdiden ne yapacaklarımız, projelerimiz bile halka deklare edilmiş durumda, yani biz göreve başlayacağımız gün saat için hazırlanıyoruz böyle toplantılar ile millete deva olmak için gün sayıyoruz.’’ dedi.
 
9. İl Başkanları Toplantısı’nın açılışında konuşan Genel Başkan Ali Babacan ise konuşmasında şunları kaydetti: “Partimizin kurulduğu 2020 yılında, pandemi şartlarına rağmen, yoğun bir çalışmayla 81 ilimize kurucu heyetler görevlendirdik. Hızlı bir şekilde 43 ilde örgütlendik, kongreler yaptık ve 2020 aralık ayında büyük kongremizi yaparak seçimlere girmeye hak kazanan bir siyasi parti olduk. Bunu rekor bir sürede gerçekleştirdik. 2021 yılında çok yoğun bir çalışma temposuyla tamamladık. Görevlendirdiğimiz ilçe başkanı sayısı 700’ü geçti. Türkiye’nin dört bir yanında mahalle temsilcileri atıyoruz. Sırada sandık seçim bölgesi temsilcileri var.  Yıl sonu itibariyle üye sayımız 100 bin eşiğini geçti, hızla artmaya devam ediyor. Bir yandan da yoğun bir biçimde, eylem planlarımız üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar 4 ayrı alanda eylem planı açıkladık.’’ dedi.
 
"Hukuk belirsiz, dış ilişkiler belirsiz"
 
 
Ekonomi ve temel belirsizlikler üzerinden hükümeti eleştiren Babacan; ‘’Ülkemizde özgürlüğün ve refahın yükseldiği günlerde, başarılara katkı veren bir arkadaşınız olarak, bu duruma gerçekten çok üzülüyorum. İktidardaki bu otoriter ortaklık, ülkemizi maalesef çok ciddi bir gerileme sürecinin içine hapsetti. Yarın neyin ne olacağını kimse tahmin bile edemiyor. Neden biliyor musunuz? Çünkü bu tip yönetimlerde öngörülebilirlik olmaz. Hukuk belirsiz. Yönetimdeki zihniyetin anlık keyfine bağlı.  Dış ilişkiler belirsiz. Yönetimdeki zihniyetin anlık keyfine bağlı. Eğitim, yine öyle… Sağlık bile öyle. Bakın daha geçen gün uçaklarda PCR testi zorunluluğunu kaldırdılar, ertesi gün geri getirdiler. Nasıl bir keyfilik bu… Her alanda bu otoriter ortaklığın ve zihniyetinin sonuçlarını yaşıyoruz.’’ diye ifade etti.
 
 
"Mevcut iktidarın dış politikası falan yok"
 
Diplomatik hatalardan bahseden Babacan; ‘’Dış politikada da durum aynı. Şu an mevcut iktidarın bir dış politikası falan yok. Diğer ülkelerle şahsileştirilmişmiş ilişkiler var sadece. Bir ilke yok, bir değer yok. Türkiye, dünyanın gözünde, imzaladığı uluslararası sözleşmelere uymayan, AİHM kararlarını uygulamayan, öngörülmez bir yönetim durumuna düştü. Dün ‘darbe destekçisi’ dediklerine bir bakıyoruz bugün resmi karşılama töreni yapıyorlar.  Bir gün düşman diyor, ertesi gün sarmaş dolaş oluyor. Sağı solu belli olmayan bir ülke gözüyle bakılıyoruz artık. Koskoca Türkiye, artık dünyada iş birliği yapılacak bir aktör olarak görülmüyor. Ne olacağı belli olmayan, zararlarından sakınılması gerekilen bir ülke muamelesi yapılıyor Türkiye’ye. Benim Dışişleri Bakanlığı yaptığım dönemde olmadığımız masa yoktu. Şimdi ise dünyada, olduğumuz masa neredeyse kalmadı. Koskoca Türkiye’nin cumhurbaşkanı, körfez ülkelerinden swap anlaşmalarıyla borç döviz dileniyor. Şubat’ta bir başka körfez ülkesine daha gidecek. Sadece aralık ayında yaktıkları döviz 17 milyar dolar’’ diye konuştu.
 
İbrahim Akın KAZANCI