Ayvacık Yazlık Düğün Salonu'nda yapılan, Ayvacık Esnaf ve Sanatkarlar Odası Olağan Genel Kurulu’nda mevcut başkan Hasan Fehmi Arıkan yeniden kazanarak güven tazeledi.Olağan genel kurul divan seçiminin yapılmasıyla başladı. Divan başkanlığının  Çanakkale Esnaf Odaları Birlik Başkanı Ünal Özcan’ın olmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan, genel kurulda yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporları okunması sonrasında oda seçimleri için 2 liste divan başkanlığına sunuldu. Ayvacık Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimlerinde mevcut başkan Hasan Fehmi Arıkan ve Ayvacık Mesut İletişim ve Saatçilik’in sahibi Mesut Korol adaylıklarını iletti. Her iki aday da birer konuşma gerçekleştirerek, yeni dönem için vaatlerini açıkladı. Ardından kongreye katılan Ayvacık Kaymakamı İlker Eker ve Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram birer konuşma gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından 4 sandıkta 1570 esnafın oy kullanacağı seçime gidildi.
 
ARIKAN 569 OY, KOROL 353 OY ALDI
Ayvacık Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda 1570 seçmenin bulunduğu oy verme işlemi saat 17.00’te sona erdi. 1570 esnaftan 927 esnaf sandık başına gitti. Ayvacık ilçe merkezinin yanı sıra Küçükkuyu beldesi ve köylerden de yoğun katılım yaşandı. 5 oyun geçersiz sayıldığı seçimlerde Hasan Fehmi Arıkan 569 oy, Mesut Korol 353 oy aldı. Bu sonuçlara göre oda başkanlığına yeniden Hasan Fehmi Arıkan seçildi. Oda başkanlığına yeniden seçilen Hasan Fehmi Arıkan, oda seçimlerinin hayırlı olmasını dileyerek, “Odamız seçimlerinde bizleri yeniden bu göreve layık gören değerli esnaflarımıza şahsım ve ekibim adına çok teşekkür ederim. Önceki yıllarda olduğu gibi bu dönemde de esnaflarımızla birlik ve beraberlik içerisinde bu görevimizi sürdüreceğiz” dedi. Oda başkanlığı seçimlerinin diğer adayı olan Mesut Korol da çok genç ve dinamik bir kadroları oluşturduklarını ifade ederek, “Esnaflarımız seçimini yaptı. Bizi destekleyen tüm esnaflarımıza ve arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hayırlısı olsun” dedi.

Ayvacık Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda seçimi kazanan Hasan Fehmi Arıkan’ın yönetim ve denetim kurulu asil üyeleri şu isimlerden oluştu: Nazmi Çevik, Yılmaz Ak, Müjdat Bayram, Recep Şatrol, İrfan Güven, Serkan Solak, Ceyhun Kahraman, Hüseyin Engin, Mustafa Tok ve Hüseyin Ölmez.

Ayvacık Esnaf ve Sanatkarlar Odası Olağan Genel Kuruluna Ayvacık Kaymakamı İlker Eker, Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Çanakkale Esnaf Odaları Birlik Başkanı Ünal Özcan, Ayvacık Jandarma Komutanı Eren Arslantaş, Ayvacık Emniyet Amiri Mustafa Koç, Ayvacık AK Parti İlçe Başkanı Fatih Kocabıyık, Ayvacık CHP İlçe Başkanı Emre Öz, Ayvacık İyi Parti İlçe Başkanı Şükriye Özkan, Ayvacık MHP İlçe Başkanı Özcan Cengiz, Ayvacık Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Solak ve Ayvacık Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Alaattin Yıldız da katıldı.
 
Gülçin AKIN