Çanakkale’nin lezzetlerini şehrin ötesine taşıyarak bir marka değeri taşınması için çalışan, GastroKale Yöresel ve Etnik Mutfaklar Derneği, şarap   yapım eğitimi ve tadım etkinliği gerçekleştirildi. Eski Antik medeniyetlerden bu  yana yapılan ve Çanakkale’nin vazgeçilmez kültürlerinden biri olan Şarap, yapımı ile Çanakkale’nin köklü geçmişine kök salıyor. Çanakkale’de bazı gastronomi ürünleri gibi Şarap da  hem yapımında hem de tüketilmesinde önemli bir geçmişe sahip. Bu köklü geçmişten yola çıkan  GastroKale Yöresel ve Etnik Mutfaklar Derneği de üyelerine yönelik şarap yapım eğitimi ve tadım etkinliği gerçekleştirdi. Etkinliğe Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Uysal,  4.Meslek Komitesi Başkanı Ferhan Savran, dernek üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Lodos’ta yapılan  Şarap Eğitimine üyeler ilgi gösterirken, eğitimleri  2003 Senesinden beri Şarap dünyası içinde yer alan ve yazdığı kitaplarla, sektöre önemli katkılarda bulunan Recai Bostancı gerçekleştirdi.  Şarap uzmanı, Somaliyer Raci Bostancı, katılımcılara  şarap yapımı, kaliteli şarap çeşitleri, ülkemiz ve dünyadaki şarap üretimleri ve Çanakkale’nin şarap geçmişine yönelik katılımcılara eğitim verdi. Eğitim sunumunun ardından, tadımlara geçildi ve Çanakkale’de üretilen şaraplar tattırılarak tanıtıldı.
 
Sevi Gözay UĞURLU