Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım, vefatının 99. Yıldönümünde Çanakkale’de saygıyla anıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanımı ölümünün 99. yıldönümü dolayısı ile Halk Bahçesi içerisinde bulunan Zübeyde Hanım büstünün bulunduğu yerde Türk Anneler Derneği ve Cumhuriyet Halk Partisi ayrı ayrı anma programı düzenledi.
Saygı duruşu ile başlayan anma programında büste hem Anneler Derneği hem de Cumhuriyet Halk Partisi tarafından çelenk sunuldu.  Türk Anneler Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Belgin Akpınar burada yaptığı konuşmada,  “Türk Anneler Derneği Olarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Annesinin aramızdan ayrılışının 99. Yılı ruhu şad olsun.  Biz de onu sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz. Türk Anneler Derneğinin önderi her zaman Zübeyde Hanım olmuştur.  Ne Mutlu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü doğuran anaya, ne mutlu ona sahip olan Türk Milletine” dedi.
Daha sonra CHP İl Kadın Kolları tarafından da bir anma etkinliği gerçekleştirildi. Kadın Kolları Başkanı Sibel Erol, “Bugün ülkemizin kurtarıcısını bu millete bir hediyeyi, büyüten ve yetiştiren bir anneyi anmak üzere burada toplandık.  Bu ülke kara bahtını değiştirecek bir çok evlat yetiştirmiştir. Yetiştirmeye de devam edilecektir. İşte sırf bu yüzden umudumuz kaybolmasın diye, gelecekte bizim çocuklarımıza bu umudu verecek, haklarını teslim edecek yeni kurtarıcılarımızın işte bu topraklarda, bizlerden, bizlerin çocuklarından ve torunlarımızdan oluşacağını göstermek üzere burada bir büyük anayı saygı ile anmak üzere toplandık.  Bu ana, bize büyük bir emsal verdi, bir kurtarıcıyı hediye etti. Bugün onun yolundan devam edecek olanlara da bir yol gösterdi. Yolumuz Atatürk yoludur. Yolumuz bu ülkenin bir karış toprağını bile vermeden bize birliği ve dirliği gösteren kişinin yoludur” diye konuştu. Anma etkinliğine katılanlar Zübeyde Hanımın büstüne çiçekler bıraktılar.
Gülçin AKIN