Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım, vefatının 99. yıldönümünde Halk Bahçesi’nde düzenlenen törenle anıldı. 

Zübeyde Hanım anıtı önünde zenlenen anma törenine Belediye Başkan Vekili M. İrfan Mutluay, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, CHP Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte ile çok sayıda kentli katıldı. CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Erol, “Bugün ülkemizin kurtarıcısını bu millete bir hediyeyi, büyüten ve yetiştiren bir anneyi anmak üzere burada toplandık.  Bu ülke kara bahtını değiştirecek bir çok evlat yetiştirmiştir. Yetiştirmeye de devam edilecektir. İşte sırf bu yüzden umudumuz kaybolmasın diye, gelecekte bizim çocuklarımıza bu umudu verecek, haklarını teslim edecek yeni kurtarıcılarımızın işte bu topraklarda, bizlerden, bizlerin çocuklarından ve torunlarımızdan oluşacağını göstermek üzere burada bir büyük anayı saygı ile anmak üzere toplandık.  Bu ana, bize büyük bir emsal verdi, bir kurtarıcıyı hediye etti. Bugün onun yolundan devam edecek olanlara da bir yol gösterdi. Yolumuz Atatürk yoludur. Yolumuz bu ülkenin bir karış toprağını bile vermeden bize birliği ve dirliği gösteren kişinin yoludur” diye konuştu.

Günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmaların ardından tören, Zübeyde Hanım anıtına karanfillerin bırakılması ile son buldu.