Merkez sağa yuvanıza dönün çağrısı yaparken, Başkanlık sistemi ile ülkenin enkaza döndüğünü ifade eden Babacan, ‘’Bu enkazı, bu çöküntüyü kaldıracak, Her şeyin kapkaranlığa büründüğü şu günlerde umuda ihtiyacımız vardır. O umut Demokrat Partidir ve Millet ittifakıdır” dedi.
 
Partisinin kuruluş yıldönümü sebebiyle bir basın açıklaması yapan Demokrat Parti Çanakkale İl Başkanı Nail Babacan, partisinin yeni yaşını kutlarken, merkez sağ seçmenine de ‘Eve Dönün’ çağrısı yaptı.  Nail Babacan yaptığı açıklamada “Demokrat Partiye yuvanıza dönünüz. Huzur ve Refah, güven, adalet, Demokrat Parti çatısı altındadır” dedi. Demokrasiye sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Nail Babacan; ‘’Merkez sağ seçmeni Demokrat Parti'ye destek vererek Demokrasiye sahip çıkacak ve AKP'ye boğdurmayacaktır. Demokrat Partiye yuvanıza dönünüz. Huzur ve Refah, güven, adalet, Demokrat Parti çatısı altındadır. ” derken sisteme yönelik eleştirilerini ise; ‘’Başkanlık sistemi gelince Devlet uçacaktı. Tam tersi oldu yere çakıldı. Bu enkazı, bu çöküntüyü kaldıracak, Her şeyin kapkaranlığa büründüğü şu günlerde umuda ihtiyacımız vardır. O umut Demokrat Partidir ve Millet ittifakıdır” diyerek yaptı.
 
‘’DEVLET YÖNETİMİNDE, ŞEFFAFLIĞI, LİYAKATİ, BİLGİYİ ESAS ALIR.’’
 
 Konuşmasına Partisinin geçmişinden bahseden Babacan; ‘’Türkiye Cumhuriyeti'nin çok partili hayata geçtiği süreçten bu yana siyasi hayatta var olan Demokrat Parti ilk olarak 1946 yılında siyasi hayata başlayarak Türk siyasetine önemli isimler kazandırdı. 1983’te Anavatan Partisi, 1983’te de Doğru Yol Partisi ile bütünleşen Demokrat Parti, gelinen bu günlerde Türk Siyasetine Süleyman Demirel başta olmak üzere pek çok önemli şahsiyet kazandırdı.  Ülke Yönetiminde söz sahibi olduğu zamanlarda milletin varlığı, birliği ve refahı için önemli çalışmalara imza atan Demokrat Parti, dün ise yeni yaşına girdi.  Demokrat Partinin Kuruluş Yıldönümü dolayısı ile Demokrat Parti Çanakkale İl Başkanı Nail Babacan da bir açıklama yaptı. Babacan yaptığı açıklamasında “Demokrat Parti, Atatürk'ün belirlediği Türk Milliyetçiliğinden Milli ve Manevi değerlerden ilham alarak bütün faaliyetlerinde Her Türlü dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce ve inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle Vatandaşlar arasında ayrım gözetmez. Vatanın ve Milletin bölünmez bütünlüğü ile temel hak ve özgürlükleri dokunulmaz kabul eder. Devlet Yönetiminde, Şeffaflığı, Liyakati, Bilgiyi Esas alır. Hukukun üstünlüğünü temel şart kabul eder. Adalet ve Eşitlik ilkelerini uygular. Bunu ahlaki değer olarak görür” diye ifade etti.
 
‘’UMUDA İHTİYACIMIZ VARDIR’’
 
 Demokrat Parti İl Başkanı Nail Babacan ülke sorunlarından sistem ile ilişkisinden bahsederek;  “Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devletini Yöneten AKP iktidarına, Adalette, Eğitim'de, Ekonomi 'de hiç yoklar. Millet açlığa doğru sürüklenmektedir. Başkanlık sistemi gelince Devlet uçacaktı. Tam tersi oldu yere çakıldı. Bu enkazı, bu çöküntüyü kaldıracak, Her şeyin kapkaranlığa büründüğü şu günlerde umuda ihtiyacımız vardır. O umut Demokrat Partidir ve Millet ittifakıdır” şeklinde konuştu.
 
‘’DYP, ANAP’A ÇAĞRI ‘YUVANIZA DÖNÜN’’
 
Hükümeti sert bir şekilde eleştiren, ‘’Topraklar yabancılara satılmaktadır. AKP Demokrasiyi Boğmaya çalışmaktadır’’ diyerek Merkez Sağ Seçmenine çağrıda bulunan Demokrat Parti İl Başkan Nail Babacan; “Genç Genel Başkanı Gültekin Uysal ve liyakatli kadrosu ile Türkiye Cumhuriyeti Devletini yönetmeye hazırdır. Buradan çağrı yapıyorum. Merkez sağ seçmeni (DYP + ANAP) yuvanıza dönünüz Devletin ve Milletin Merkez sağ yönetime ihtiyacı vardır. Demokrat Parti sizleri beklemektedir. Çünkü Merkez Sağ, Cumhuriyetle - Demokrasi- Atatürk'le kavgalı değildir. Bu üç unsur devletimizin Temel değeridir. Demokrat Parti'de kural Hizmet yarışıdır. AKP iktidarı Türkiye'yi yönetemiyor. Ülkemizi ve Vatandaşlarımızı felaketler beklemektedir. Üniteler yapı tehdit altındadır. Topraklar yabancılara satılmaktadır. AKP Demokrasiyi Boğmaya çalışmaktadır. Merkez sağ seçmeni Demokrat Parti'ye destek vererek Demokrasiye sahip çıkacak ve AKP'ye boğdurmayacaktır. Demokrat Partiye yuvanıza dönünüz. Huzur ve Refah , güven, adalet, Demokrat Parti çatısı altındadır.” dedi.
 
‘’AKP MİLLETVEKİLİ JÜLİDE İSKENDEROĞLU'NU KINIYORUM. ‘’
 
Geçtiğimiz haftalarda Çanakkale'de üstü kapalı şekilde Atatürk ile ilgili çirkin sözler söyleyen bir gazeteci hakkında konuşan Babacan, “Kutsal şehir, Şehitler diyarı Çanakkale'mizde siyaset son günlerde Çanakkale'mizdeki can sıkıcı olaya değinmeden geçemeyeceğim. Abdurrahman Uzun diye, kendini bilmez bir gazeteciyi AKP yönetimi ve AKP Milletvekili Jülide İskenderoğlu şehrimize davet ediyorlar. Bu kişi -Biga ve Çan ilçelerimizde yaptığı konulmalarda, Devletimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret etmiştir. Hiçbir devlette kurucusuna hakaret etmezler. Çanakkale gibi sakin ve huzur içinde yaşayan şehrimize onu davet eden AKP yöneticilerini ve AKP milletvekili Jülide İskenderoğlu'nu kınıyorum.  Atatürk'ün kıymeti ne zaman anlaşılır. Vatan Toplarını kaybeder, esarete düşerseniz anlarsınız. Şimdi anlayamıyorsunuz.’’ dedi.
 
 İbrahim Akın KAZANCI