Özlem Gürses’in Kayda Geçsin Programına katılan CHP Adalet ve Seçim işlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP lideri Kılıçdaroğlunun, İçişleri Bakanlığı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde başlattığı özel teftişle ilgili "Geç kaldın daha önce gönderseydin. Tüm belediye başkanlarımızın telefonlarını dinliyorlar.’’ sözlerini değerlendirdi. Erkek; ‘’Bizi dinliyorlar bir şey bulabilir miyiz diye, Dinlemeyin bizi arkadaşım biz telefonda ne söylüyorsak meclisin kürsüsünde de aynı şeyi söylüyoruz. Şeffaf insanlarız biz, düşüncelerimizi özgürce ifade eden insanlarız. Bizlerin gayrimeşru ilişkileri, olmaz.’’ dedi.
 
İçişleri Bakanlığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) ye yönelik yapılan soruşturma başlatması hakkında değerlendirme yapan Muharrem Erkek; ‘’Geçmişte FETÖ ile yaptıklarını, bugün yarın neden yapmasınlar diye haklı olarak insanların akıllarında soru işaretleri oluyor’’ dedi. Ayrıca Erkek Kemal Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanlarımızın telefonlarını dinlediklerine istinaden sözlerine karşılık; ’insan haklarına aykırı bir şekilde, bizi de dinliyorlar belediye Başkanlarımızı da dinliyorlar.’’ dedi.
 
‘’İSTANBUL'A BÖYLE BİR ŞEY OLMASI MÜMKÜN DEĞİL’’
İstanbul  Büyükşehir Belediyesine soruşturma açılması üzerine ve olası kayyum atanması ihtimaline yönelik Muharrem Erkek; ‘’Şimdi öncelikle şunu söyleyeyim, İstanbul'a böyle bir şey olması mümkün değil tatbikî, hiçbir büyükşehir belediyemize olması kesinlikle mümkün değil yalnız yakın tarihimize baktığımızda, FETÖ ile birlikte kol kola yürüdükleri, beraber ıslandıkları dönemlerde 2008- 2009-2010 hatırlayalım birçok belediyemize, operasyonlar yapıldı. Hatırlayalım yargı silah olarak kullanıldı maalesef hukuksal dayanaktan yoksun mesnetsiz operasyonlar yapıldı. Bazı belediye başkanlarımız tutuklandı, hatırlayın, o kumpas davalarının hepsi çöktü sonra yıllar sürdü ama şimdi bakıyoruz. Bunları maalesef yakın zamanda yaşadık. Ha bugün bir tek adam sistemi ile karşı karşıyayız. Bu tek adam sistemi de demokratik hukuk devletini yok etti. Yargı yürütme vesayet altına sokuldu. Maalesef hukuksuzluklar, devam ediyor. Geçmişte FETÖ ile yaptıklarını, bugün yarın neden yapmasınlar diye haklı olarak insanların akıllarında soru işaretleri oluyor.’’ dedi.
 
‘’BUNU SÖYLEME YETKİSİNİ HAKKINI NEREDEN BULUYORSUNUZ’’
‘’Hakkında mahkeme kararı olmayan insanlara çıkıyor cumhurbaşkanı, içişleri bakanı, bunlar terörist diyor’’ diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren Muharrem Erkek; ‘’Şu son yaşananlar çok üzücü bir hukukçu olarakta çok üzülüyorum. Bir vatandaş olarakta çok üzülüyorum. Bir kere en çok üzüldüğüm noktada şu, bizim Anayasamız ne diyor, Anayasamızın 37. Maddesi ne diyor. Hiç kimse hakkında bir mahkeme kararı olmadan, suçlu olarak görülemez diyor. Daha da önemlisi bizim Anayasamızın 15.maddesi var. Temel hak ve hürriyetlerin durdurulması ile ilgili savaş halinde, o maddede bile savaş halinde bile, hakkında kesinleşmiş bir mahkeme kararı olmadan, bir insana suçlusun diyemezsin bu kadar temel bir hak bu, bu kadar temel bir hak masumiyet karinesi, ya siz hakkında mahkeme kararı olmayan, insanlar için, emniyetteki bazı ihbarlara dayanarak, o ihbarları da geçmişte ihbarlar kurgular, o kurguya dayalı iddialar, şimdi bakıyorsunuz hakkında mahkeme kararı olmayan insanlara çıkıyor cumhurbaşkanı, içişleri bakanı, bunlar terörist diyor. FETÖ’ye iltisaklı diyor. Bunu söyleme yetkisini hakkını nerede buluyorsunuz artık. Devleti yöneten kişiler olarak bunu nasıl yapabiliyorsunuz. Bu insanlar hakkında bir yargılama mı olmuş bir mahkeme kararı mı var. Hayır yok. Bu nasıl bir anlayıştır. İşte onun için Türkiye’nin sorunları ağırlaşıyor. Onun için ekonomik kriz buhrana dönüşüyor. ‘’ şeklinde konuştu.
 
‘’NEREDE FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞI’’
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘’Tüm belediye başkanlarımızın telefonlarını dinliyorlar’’ sözlerini de değerlendiren Muharrem Erkek; ‘’Bu vahim tabloyu yakın zamanda yaşamadık mı? Dinlenmedi mi telefonlarımız, Belediye Başkanlarımızın, sizlerin hepimizin dinlenmedi mi? FETÖ ile yürüdükleri zaman. Şimdi bir soru geliyor. FETÖ’nün siyasi ayağı nerede, FETÖ’nün her alandaki ayağı ortaya çıkarıldı. Ordudaki, Emniyetteki, Yargıdaki, Üniversitelerdeki, İş dünyalarındaki, aklınıza ne gelirse, Bütün ayakları ortaya çıkarıldı. Siyasi ayağı ortaya çıkarılamıyor bir türlü, nerede FETÖ’nün siyasi ayağı’’ diye sordu.
 
‘’MEMLEKETİN YARISINI TERÖRİST İLAN ETİLLER’’
‘’Bu memlekette gazeteciler, siyasiler namuslu bir sürü insan, akademisyeni öğrencisi zaten memleketin yarısını terörist ilan etiller. Türkiye Cumhuriyeti Tarihinin en basiretsiz hükümeti ile karşı karşıyayız. Terörün ekmeğine bu kadar yağ sürülür mü, terör örgütlerinin reklamını yapıyorlar. Terörü sıradanlaştırıyorlar. Terör insanlık suçudur. Terörle hep birlikte mücadele edeceğiz ama siz bu şekilde, terörle mücadele edebilir misiniz? Herkesi terörist ilan ederek, hukuka aykırı bir şekilde, insan haklarına aykırı bir şekilde, bizi de dinliyorlar belediye başkalarımızda dinliyorlar. Acaba bir şey yakalayabilir miyiz, acaba bir şey bulabilir miyiz? Bulamazlar çünkü bizim her şeyimiz şeffaf, Sarayın duvarları arasında korku çok büyük. Bizi dinliyorlar bir şey bulabilir miyiz? Dinlemeyin bizi arkadaşım biz telefonda ne söylüyorsak meclisin kürsüsünde de aynı şeyi söylüyoruz. Şeffaf insanlarımız biz düşüncelerimizi özgürce ifade eden insanlarız. Bizlerin gayrimeşru ilişkileri, olmaz. ‘’diyerek sözlerini tamamladı.
 
İbrahim Akın KAZANCI