Pandemi sürecinde birçok varyant etkisi altında devam eden Korona sürecinde, bulaşıcılığı en fazla varyant olan Omicron hakkınsa sosyal medya üzerinden paylaşım yapan Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Prof. Dr. Alper Şener, omicron varyantının çok hızlı yayıldığına dikkat çekti.  
 
“Omicron ‘hızlı ve öfkeli’ kızamık kadar hızlı yayılıyor! Aşılarınızı olun” diyerek varyantın yayılımını verileri ile paylaşan Prof. Dr. Alper Şener; “Güney Afrika – Guateng, Omicron dalgası verileri, hızlı ulaşılan pik, kısa sürecek dalga, yeni olgu sayısı ve hastaneye yatış düşmeye başlamış bile, ölüm sayısı artışı devam ediyor. Ama eğrinin eğimi diğerlerine göre daha düşük (%14). Daha geniş popülasyonlarda farklı olabilir ama aynı bölgede yarı yarıya kısalmış bir salgın zamanı görüyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Ayrıca yeni teknoloji ‘pankorona aşısı’ ile ilgili de bilgi veren Şener, “Bilinen ve gelecekteki tüm Covid 19 mutasyonlarına etkili olacağı düşünülüyor. Çünkü teknolojisi farklı. Spike Ferritin nanopartikül (SpFN) Hücresel aşı. Walter Reed Askeri Akademisi geliştiriyor. Faz2 sonuçları inanılmaz iyi” dedi.
 
İbrahim Akın KAZANCI