Endeks sonuçlarına göre; Çanakkale Teknopark “En İyi Gelişme Gösteren Teknoloji Geliştirme Bölgeleri” kategorisinde Türkiye’de 89 Teknopark Arasında Birinci Oldu.
Çanakkale’de son 5 yıldır yüksek teknoloji alanında önemli projelerin geliştirildiği, Facebook gibi global markalar ile iş birliği yapan ve %100 doluluk oranıyla faaliyetlerine devam eden Çanakkale Teknopark, Türkiye’nin En İyi Gelişme Gösteren Teknopark’ı olarak 1. sıraya yerleşti.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Teknoloji Geliştirme Bölgeleri’nin performanslarını ölçmek amacıyla oluşturulan, Ar-Ge, Kuluçka, Teknolojik İş birliği, Kurumsallaşma, Altyapı, Teknolojik Ürün ve Yatırım Faaliyetleri gibi 9 kategori, 82 alt başlıkta ölçülen performans verileri değerlendirilerek belirlenen sıralamaya göre Çanakkale Teknoloji Geliştirme Bölgesi Türkiye’de en iyi gelişme gösteren teknopark oldu. Sıralamada Çanakkale Teknopark’ın ardından Gebze Organize Sanayi Bölgesi Teknoparkı 2. sırada ve Gaziantep Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Teknopark’ı da 3. sırada yerini aldı.
 


Kaynak: Haber Merkezi