Sabahattin Zaim’i Anma ve Anlama Töreni öncesi ÇOMÜ İÇDAŞ Camii’nde Mevlid-i Şerif programı ve pilav ikramı gerçekleşti. Toplumun her kesimine önemli insanlar yetiştiren, dokunduğu her insanda iz bırakan Prof. Dr. Sabahattin Zaim’in ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat’ın anlatımıyla anıldığı törene Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Prof. Dr. Pelin Kanten, Prof. Dr. Okhan Akdur, Genel Sekreter Ayhan Monus ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından “Bir Akademisyen Modeli Olarak Prof. Dr. Sabahattin Zaim” konulu konferans veren ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Sabahattin Zaim Hoca’nın yaşamı, kişiliği, akademik hayatı, üstlendiği akademik ve devlet görevleri, eserleri gibi pek çok konuyu bizzat kendi şahit olduğu olaylarla örneklendirerek anlattı.
 
“SABAHATTİN ZAİM ÖMRÜNÜ GÜZEL İNSANLAR YETİŞTİRMEYE ADAMIŞTIR”
 
“Sabahattin Zaim toplumda alınabilecek en güzel rol modeldir. Yüzünden tebessüm eksik olmayan Prof. Dr. Sabahattin Zaim kendisi gibi, ömrünü de güzel insanlar yetiştirmeye adamıştır. Başarılı hocalığı, yardım severliği ve çevresi ile olan iletişiminde nezaketi ve naifliği ile bilinen Sabahattin Zaim Hoca, öyle örnek bir hayat yaşamıştır ki hayattayken de değeri bilinmiş, hürmet ve takdir görmüş, herkesin sevgisini kazanmıştır. Planlı ve disiplinli çalışma tarzının yanı sıra mükemmel bir arşivci olan Sabahattin Zaim Hoca; bir icraat insanı, ilim sahibi ama aynı zamanda da bilimini, fikirlerini kendi hayatında da gösteren amel sahibi bir insandı. Birçok alanda gerçekleştirdiği faaliyetlerle öncü rolü oynayan Sabahattin Zaim Hoca Türkiye’de çalışma ekonomisi disiplininin de kurucusu kabul edilir.”
 
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Prof. Dr. Sabahattin Zaim ile birlikte üzerinde 4 yıl çalıştıkları Sabahattin Zaim Hoca’nın hayatı ve idealindeki Türkiye’nin anlatıldığı Hatıratından kesitler aktardığı konuşmasını “Sabahattin Zaim Hocamın 14. ölüm yıldönümü rahmetle anıyorum. Allah Sabahattin Zaim gibi hoca olmayı ve böyle hocalar yetiştirmeyi nasip etsin. Çünkü memleketimizin bu tür insanlara çok ihtiyacı var” sözleriyle tamamladı.


Kaynak: Haber Merkezi