Pandemi sürecinden derinden etkilenen birçok alan gibi eğitimi de derinden etkilenildi. Normalleşme sürecinin ardından başlayan eğitim hayatı ile Çanakkale'de artık okullarda vaka çıktığında, okul değil sınıflar kapatılarak eğitime devam ediliyor. Bu süreçte Çanakkale'de 13 okulda 21 sınıfın kapalı olduğu bilgisini aldığımız Çanakkale Eğitim-Sen Eğitim Sekreteri Selahattin Düzgün; ‘’Durumun vahameti ortadayken yetkililerin sanki hiçbir şey yokmuş gibi hareket etmeleri hayret vericidir ve kabul edilebilir değildir.’’ dedi.

Korana virüs etkisiyle geçtiğimiz yıldan bu yana derinden etkilenen eğitim normalleşmenin ardından bugünlerde, vaka sayılarında artış ile tedirginlikler tekrar gündeme geliyor. Artık tüm ülkede okullarda Kovid vakası tespit edildiği takdirde sınıflar kapanıyor. Bu da Çanakkale'de kaç okulda kaç sınıf kapalı sorusunu akıllara getiriyor. Bu süreçte Çanakkale'de 13 okulda 21 Sınıfın kapalı olduğu bilgisini aldığımız Eğitim-Sen yetkililerinden Çanakkale Eğitim-Sen Eğitim Sekreteri Selahattin Düzgün; ‘’ Bütün bu vahamete rağmen alınan tek önlem okullara maske dağıtımıdır’’ diyerek gazetemize özel bir açıklama yaptı.
‘’SALGIN ÖZELLİKLE İLİMİZDE TAM HIZ DEVAM EDİYOR’’
‘’Salgın büyüyor yetkililer izliyor’’ diyen Çanakkale Eğitim-Sen Eğitim Sekreteri Selahattin Düzgün; ‘’Salgın özellikle ilimizde tam hız devam ediyor. Bu durum en çok da okulları ve haliyle öğretmen işle öğrencileri etkiliyor. Vaka tablosunda da görüldüğü gibi sadece son bir hafta içerisinde 21 sınıf kapanıp uzaktan eğitime geçti. Üstelik bunlar sadece bizim ulaşabildiğimiz veriler. Gerçek rakamların daha yüksek olduğunu tahmin ediyoruz ve bu durum bizi endişelendiriyor. Durumun vahameti ortadayken yetkililerin sanki hiçbir şey yokmuş gibi hareket etmeleri hayret vericidir ve kabul edilebilir değildir‘’ diyerek konuştu.
‘’YETKİLİLER HERKES GİBİ OLAN BİTENİ İZLEMEYE DEVAM ETMEKTEDİR’’
Ortaya çıkan sıkıntılı tabloya karşı ise yeterli önlemlerin alınmadığını ifade eden Düzgün; ‘’Bütün bu vahamete rağmen alınan tek önlem okullara maske dağıtımıdır. Oysa ki okullarda hijyeni sağlayacak personel yetersizliği, vaka tespit ve müdahale ekiplerinin olmaması, sınıfların kalabalık olması, yapımı/onarımı bir türlü bitirilemeyen okullar okul binaları yüzünden iki okulun bir arada eğitim öğretim yapması gibi durumlardan yetkililer bihaber gibi davranmaktadır. Ayrıca sınıfları sık sık havalandırılması gerekliliği, havaların soğuması ve yağışların artmasıyla beraber gittikçe daha da zor hale gelmektedir. Bu da soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara davetiye çıkararak durumu daha da kırılgan hale getirmektedir.  Ve yetkililer herkes gibi olan biteni izlemeye devam etmektedir. Salgının gittikçe arttığı, çocuklarımızın, öğretmenlerimizin ve okullarımızda görev yapan diğer emekçilerin gittikçe daha fazla risk altında kaldığı gerçeğini yetkililere bir kez daha hatırlatıyor ve Çanakkale Eğiti-Sen olarak gerekli önlemlerin bir an önce alınması gerekliliğini bir kez daha hatırlatıyoruz.’’            
İbrahim Akın KAZANCI