Geçtiğimiz Salı günü Partisinin grup toplantısında ekonomideki negatif gelişmeler ile ilgili eleştirileri, Çanakkale Savaşlarını hatırlatarak cevaplayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli; “Biliyoruz ki bir Türk dünyaya bedeldir. Çayımıza koyacak şekerimiz yoktu ama Çanakkale'de destanlar yazdık” ifadelerini kullandı.
 
Türkiye’de gündemde en çok konuşulan konuların başında gelen ekonomik sorunlar birçok vatandaşı derinden etkiliyor. Temel gıda maddelerinden, teknolojik ürünlere her geçen gün zam geldiği şu dönemlerde, geçtiğimiz salı günü TBMM’de, Partisinin Grup Toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ekonomik sıkıntılara karşı Çanakkale Savaşlarına gönderme yaparak ilginç bir yorumlama geldi.  Bahçeli konuşmasında; ‘’Yaşadığımız ekonomik sıkıntıların iç yüzünü doğru tespit etmek zorundayız, bu ülke hepimizindir. Biliyoruz ki bir Türk dünyaya bedeldir. Yeri geldi silah bulamadık, mermi bulamadık, bunları alacak para bulamadık. Kuru ekmekle öğün geçirdik ama ne gam ne tasa. Elimize geçen çapalarla düşmana karşı koyduk’’ dedi.
 
Konuşmasının devamında ‘’Ekonomi, rakam ve grafikten çok daha öte bir alandır’ diyen Bahçeli; “Ekonomik operasyonlarla milletimizi teslim alamazlar. Türkiye'ye ölümü göstererek sıtmaya razı etmeye çalışanlara müsaade edeceğimizi mi sanıyorlar? Para yoksa buluruz, ordu yoksa kurarız, düşman yoksa mutlaka yeneriz. Yeter ki birbirimizin yakını olalım. Merkez Bankası'nın rezervlerinin eridiği yalanlarına bel bağlayan zillet ittifakı, '128 milyar dolar nerede?' sorusunu soracaklarına, Türkiye'nin karşısında ne aradıklarını açıklamak mecburiyetindedir” şeklinde konuştu.
 
Gülçin AKIN