Memleket Partisi Çanakkale İl Başkanlığı, kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya gelerek ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Dudu, burada yaptığ açıklamalarda, “Biz Memleket Partisi’ni Türkiye'ye yeni bir yol açmak için kurduk. Çünkü yaklaşık 20 yıldır kutuplaşan bir Türkiye söz konusu. Gittikçe kötüye giden bir Türkiye, yaşam standartları giderek düşen… Vatandaşlarımızın dertlerine çare olmak için kurduk” dedi.
 
İl Başkanı Hülya Dağhan ev sahipliğinde bir otelde gerçekleşen kahvaltılı basın toplantısında, Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Dudu, Parti Meclisi Üyesi Süleyman Dinçberk, Memleket Partisi Kurucular Kurulu ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Muharrem Yıldız, Merkez İlçe Başkanı Bahar Atan ile yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.  İlk olarak İl Başkanı Dağhan, Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dudu’nun ziyaret ve temaslarına ilişkin bilgilendirmelerde bulunarak, “Memleket Partisi 17 Mayıs'ta Kuruldu, hızlı bir şekilde Türkiye'nin 56 şehrinde örgütlenmemizi yaptık. Çanakkale’de de yüzde 50 örgütlenmemiz tamamlandı. Geri kalan yüzde 50 için de çalışmalarımız hazırlandı. Yakın tarihlerde 6 kalan ilçemizin de örgütlenmesi tamamlanacak” dedi.
 
Daha sonra söz alan Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Dudu, partinin örgütlenme çalışmalarını yerinde görmek ve Çanakkale'nin bir fotoğrafını çekmek için geldiklerini belirterek şunları söyledi; “Çanakkale'de iki gün boyunca altı ilçeyi gezdik. Merkez ile beraber, ciddi anlamda bir tablo oluştu önümüzde. Biliyorsunuz 17 Mayıs 2021 tarihinde Sayın genel başkanımız Muharrem İnce önderliğinde, memleket partisini kurduk ve 4 ay gibi Cumhuriyet Tarihinde, Türk Siyasal tarihinde hiçbir siyasi partinin başaramadığı şekilde, 4 ayda siyasi partiler kanununun şartlarını yerine getirerek, ki bu şartlar en az 41 ilde ve 3’de bir ilçesinde örgütlenmektir. Bunu sağladık ve kurultayımız yaptık. Biz Memleket Partisi’ni Türkiye'ye yeni bir yol açmak için kurduk. Çünkü yaklaşık 20 yıldır kutuplaşan bir Türkiye söz konusu. Gittikçe kötüye giden bir Türkiye, yaşam standartları giderek düşen… Vatandaşlarımızın dertlerine çare olmak için Memleket Partisini kurduk. Bu ülkede 20 yıldır, iktidar var. Bir muhalefet var, sayın genel başkanımızın söylediği gibi. Bu ikisi de birbirinden memnun. İktidar muhalefetten memnun, muhalefete iktidardan memnun. Her ikisi de kutuplaştırarak kendi tabanlarını konsolide etme, amacıyla Türkiye'yi kutuplaştırarak, mevcut durumlarını pozisyonlarını muhafaza ediyorlar. Ama olan Türkiye'ye oluyor. Memleket Partisi, kutuplaştırmayı sona erdirmeyi, Türkiye’yi kucaklaştırmayı doğusu ile batısı ile kuzeyi ile güneyi ile hiçbir ayrım gözetmeksizin, insanlarımızı bir araya getirmeyi, barıştırmayı hedefliyor. Amacımız önce barıştırmak, sonra büyümek. Türkiye’yi büyütmek anlamında söylüyorum. Sonra da hakça bölüşmek. Şu anda 56 tane görevlendirilmiş il başkanımız var Türkiye’de. Bunun 50’ye yakını, il kongreleri ve ilçe kongrelerini tamamladı. Önümüzdeki Mart ayından itibaren, yasalarımız gereği Memlekete Partisi yapılacak her seçime girme hakkını elde etmiş olacak. Mart ayından itibaren diyorum, Çünkü 18 Eylül kurultay tarihimizi itibari ile 6 aylık bir kanun bekleme süresi tanıyor. Şu anda o sürenin içeresindeyiz. Mart ayından itibaren de seçimlere girme hakkını elde etmiş olacağız.”
 
“ANAYASADAN ÖNCE, DAHA ÖNCE DEĞİŞTİRİLMESİ GEREKEN, SİYASİ PARTİLER KANUNU VE SEÇİM KANUNU SÖZ KONUSUDUR”
Dudu şöyle devam etti; “Türkiye’de son zamanlarda yapay bir Anayasa ve rejim tartışması var. Bir yandan bir ucube sistem ile karşı karşıyayız. 2017 referandumu ile kabul edilen, dünyada eşi benzeri olmayan, bir ucube yönetim tarzı ile ismine Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi denilen bir yönetim tarzı ile Türkiye yönetiliyor. Muhalefet, buna karşı güçlendirilmiş parlamenter sistem diye henüz içeriğini tam anlamıyla bilemediğimiz, açıklanmayan, yeni bir hükümet modelinden bahsediyor. Ancak güçlendirilmiş parlamenter sistem için, yani parlamentonun güçlü olabilmesi için önce milletvekillerinin güçlü olması gerekir. Sayın genel başkanımız sık sık bunu dile getiriyor. Geçtiğimiz haftada Memleket Partisi Milletvekilleri, bu konuda bir siyasi partiler kanununda, bir değişiklik teklifi verdiler TBMM başkanlığına. Bu teklifimizin içeriği, milletvekillerini kapı kulu olmaktan çıkarma, siyasi parti genel başkanlarının iki dudağı arasında olmayacak. Eğer bizim öngördüğümüz şekilde hayata geçirilebilirse Milletvekilleri tamamen ön seçim ile belirlenecek. Siyasi parti genel başkanları delegenin değil, partinin kayıtlı üyelerinin oyları ile seçilecek. Bizim partimizde bu böyledir. Memleket Partisi tüzüğüne göre; Muharrem İnce Sayın Genel Başkanımız, partinin kayıtlı üyelerinin oyları ile genel başkanlığa seçilmiştir. Anayasadan önce, daha önce değiştirilmesi gereken, siyasi partiler kanunu ve seçim kanunu söz konusudur. Biz bunların yapılması gerektiğini düşünüyoruz.
 
“MİLLETİMİZ GİDEREK FAKİRLEŞİYOR”
Ülkenin gündeminde, kötüye giden bir ekonomi söz konusu biliyorsunuz. Bir laf kalabalığıdır devam ediyor. Hem iktidar hem muhalefet açısından söylüyorum; İktidar diyor ki dış güçler faiz lobisi, şunlar bunlar hiç alakası yok. Bakın bir rakam vereceğim 2020 yılında, 8500 dolar olan kişi başına düşen milli gelir, bugün itibari ile bizim araştırmalarımıza göre, TÜİK de açıklayacaktır bunu zamanı gelince 5000-5500 dolar civarında. Yani 1 yılda, 8500 dolardan 5500 dolara düşmüştür kişi başına düşen milli gelirimiz. Milletimiz giderek fakirleşiyor. Bunun sorumlusu, Türkiye ve ekonomiyi yönetemeyen, beceriksiz iktidardır. Bunu net olarak ifade etmek gerekir.”
 
“BU KONUDA ATILACAK YANLIŞ ADIMLARA MÜSAADE ETMEYİZ”
Çanakkale’deki tespitlerini de aktaran Dudu, “Çanakkale Türkiye için, çok önemli bir il çok önemli bir tarım kenti. 6 tane ilçeyi gezdik, özellikle tarım ve hayvancılık konusunda, Türkiye’de olduğu gibi Çanakkale'de durum içler açısı. Çok bilgiye ulaştık, örneğin bir rakam vermek istiyorum; Biga’daki Ayçiçek rekoltesi son 10 yıldan bu yana yüzde 90 oranında azalmış durumda. Yani 10 yıl önce, 15 bin ton olan Ayçiçek rekoltesi bugün 1500 ton. Bunun yanında Çanakkale turizm açısından da çok önemli kent ama halkının çok hassa olduğu bir konu var. Onu da ifade etmek istiyorum. Nereye gittiysek, bu konu gündemimiz getirildi. Eko turizm adı altında kulağa çok hoş gelen, doğru bir uygulamadır ama belirtmek gerekir… Eko Turizm adı altında bunu fırsat bilerek duyuyoruz ki Çanakkale’de birileri, bu kılıf altında bir kaçak yapılaşma, imar kanunlarını baypas etme gibi bir çabada. Memleket Partisi Çanakkale il örgütü, ilçe başkanı, parti yönetimlerimiz ile bu konunun takipçisidir. Asla bu konuda atılacak yanlış adımlara müsaade etmeyiz, bütün Çanakkale halkının dikkatine sunmak istiyorum” dedi. 
 
Gülçin AKIN