Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü, gerçekleştirdiği kortej yürüyüşü ve tören ile 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı. Tören sonrası konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz, “Eğitim çalışanlarımızın fedakârca çalıştığı bir dönemde öğretmenler gününü kutluyoruz. Salgına rağmen okullarımızda eğitim öğretim devam ediyor” dedi.
 
Atatürk'ün 100. doğum yıl dönümü olduğu için ‘Atatürk Yılı' ilan edilen 1981 senesinde, dönemin Devlet Başkanı Orgeneral Kenan Evren tarafından Atatürk’ün başöğretmen olduğu gün olan 24 Kasım, ‘Öğretmenler Günü’ olarak ilan edilmişti. Atatürk’ün mirasına uygun olarak aydın bir nesil yetiştirilmesinde başrolü oynayan öğretmenlik mesleğini onurlandırmayı amaçlayan 24 Kasım Öğretmenler Günü, ülkenin dört bir yanında kutlanmaya devam ediyor. Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü de bugünü kutlamak amacıyla, Valilik binasının önünden, Cumhuriyet Meydanı’na kadar bir kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüşün ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Tören, meydandaki Atatürk büstüne çelenk bırakılmasıyla sona erdi. Törene; Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Birten Sarıbaş, siyasi parti temsilcileri, STK’lar, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.
Tören sonrası günün anlam ve önemine değinen İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, “Tüm öğretmenlerimizin, eğitim çalışanlarımızın fedakârca çalıştığı bir dönemde öğretmenler gününü kutluyoruz. Salgına rağmen okullarımızda eğitim öğretim devam ediyor. Hem bundan dolayı, hem de hep beraber olduğumuz için mutluyum. Bu vesile ile tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum” şeklinde konuştu. Törenin ardından, İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde, Öğretmenler Günü’ne özel bir program gerçekleştirildi.
 
Sevi Gözay UĞURLU