Boğaz Medya Grubu’nun düzenlediği ‘Çanakkale Yeteneklerini Arıyor’ yarışmasını, Troia Quintet Müzik Grubu kazandı.
 
Çanakkale’de ilk ve tek olarak düzenlenen yetenek yarışması olma özelliğini taşıyan ve Boğaz Medya Grubu tarafından düzenlenen ‘Çanakkale Yeteneklerini Arıyor’ yarışması sona erdi. 14-20 Kasım tarihleri arasında düzenlenen yarışmaya, Çanakkaleli veya şehirde yaşayan herkes katılım sağlayabiliyordu. Yetenek sahiplere ait olan videolar, Boğaz Medya’nın sosyal medya hesabı üzerinden yayımlanıyor ve en çok beğeniyi alan video, birincilik ödülü olan bin 500 TL’yi almaya hak kazanıyordu.  Sosyal medya üzerinden düzenlenen yarışmada ÇOMÜ Müzik Bölümü öğrencilerinin oluşturduğu Troia Quintet Müzik Grubu, Neşet Ertaş’ın ‘Yolcu’ isimli eserine yaptıkları cover ile yirmi bine yakın beğeni alarak birinci oldu.
 
Kazanan Çanakkaleli Troia Quintet Müzik Grubu’nun videosunda, vokalisti Zerin Uydu, elektrogitarda Akın Mutlu, bağlamada Uygar İnam, basgitarda Ozan Açıkgöz ve bateride Ulaş Aydemir yer aldı. Seslendirilen şarkının videosu, 1 milyona yakın erişim ve yaklaşık olarak 20 bin beğeni aldı. Grup, 26 Kasım Cuma günü yarışma ödülü olan bin 500 TL’yi ve birincilik belgesini alacak. Ayrıca yarışmaya katılan diğer 17 katılımcıya da katılım sertifikası verilecek.
 
Boğaz Medya Grubu, yetenek yarışmalarına devam edecek. Aralık ayında yeniden düzenlenecek olan yetenek yarışması için çalışmalar, hız kesmeden devam ediyor.
 
Şenay AZMAN